International

În Iran o persoană moare la fiecare 5 minute, în urma infectării cu noul coronavirus

Publicat: 27 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
În Iran o persoană moare la fiecare 5 minute în urma infectării cu noul coronavirus
În Iran o persoană moare la fiecare 5 minute, în urma infectării cu noul coronavirus

În Iran o persoană moare la fiecare 5 minute, în urma infectării cu noul coronavirus. Cel puțin așa anunță autoritățile de la Teheran. Dezastru este și în unitățile spitalicești din tara. Astfel, capacitatea spitalelor din numeroase provincii iraniene este depăşită din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19, au anunţat autorităţile sanitare.

În Iran o persoană moare la fiecare 5 minute din cauza noului coronavirus

Chiar daca majoritatea tarilor se confrunta cu al doilea val al pandemiei de coronavirus, se pare că în Iran situația este dezastruoasa. Aici autoritățile anunță un bilanț la victimelor de covid care ar speria țoață lumea. Televiziunea de stat iraniană a relatat că o persoană moare la fiecare cinci minute din cauza noului coronavirus, o rată care corespunde cu bilanţurile deceselor zilnice raportate de autorităţi de circa 300 în ultimele 20 de zile.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătăţii, Sima Sadat Lari, a declarat duminică pentru televiziunea de stat că 32.616 de persoane au murit din cauza bolii, iar numărul de cazuri confirmate au ajuns la 568.896.

Nerespectarea distanţării sociale, proincipala cauza a infectării cu Covid-19

Autorităţile iraniene s-au plâns de nerespectarea distanţării sociale, în timp ce ministrul adjunct al Sănătăţii, Iraj Harirchi, a declarat că pandemia ar putea provoca 600 de decese zilnic în săptămânile următoare, dacă iranienii nu reuşesc să respecte protocoalele de sănătate în cea mai afectată ţară din Orientul Mijlociu.

Un raport din aprilie al Centrului de cercetare al Parlamentului iranian arată că numărul cazurilor de coronavirus ar putea fi de aproape două ori mai mare decât cel anunţat de Ministerul Sănătăţii. Potrivit raportului, cifrele oficiale din Iran se bazează doar pe numărul de decese din spitale şi pe cazurile deja testate pozitiv pentru coronavirus.

Daca vorbim despre instituțiile din aceasta tara, acestea sunt închise de către autorități. Astfel,școlile, moscheile, magazinele, restaurantele şi alte instituţii publice din Teheran au fost închise din 3 octombrie. În condiţiile în care cazurile şi decesele de COVID-19 au continuat să atingă niveluri record, măsurile au fost prelungite până pe 20 noiembrie, a informat televiziunea de stat.

Italia ar putea reintra în carantină dacă numărul cazurilor nu se va micșora

În Italia, premierul Giuseppe Conte spune că dacă în următoarele şapte zile numărul de noi cazuri de COVID-19, pe zi, în medie de 16.000, nu se vă micşora, la nivel naţional populaţia vă intra în izolare, fiind permis cetăţenilor să meargă doar la muncă sau la şcoală.

În Napoli, sute de oameni au protestat față de intenția autorităților de a plasa întreg orașul în carantină din cauza răspândirii necontrolate a coronavirusului. Protestatarii s-au adunat în fața sediului guvernului regional imediat ce a început să circule vestea că orașul se vă închide. A fost nevoie de mobilizarea scutierilor pentru a risipi mulțimea furioasă.

Locuitorii din Napoli îndură deja măsuri stricte: cele mai multe școli au fost închise și au fost introduse restricții de circulație pe timp de noapte. Autoritățile regionale spun că situația continuă să se deterioreze și singura soluție e instituirea carantinei. Italia, care în luna septembrie reușea, spre deosebire de alte țări europene, să țînă pandemia sub control, se confruntă acum cu aproape 20 de mii de noi îmbolnăviri cu COVID-19 zilnic. E un bilanț de șapte ori mai mare decât la începutul lunii.

Adauga un comentariu