National

În plină criză energetică, președintele ANRE a plecat în concediu în Republica Dominicană

Publicat: 20 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
În plină criză energetică președintele ANRE a plecat în concediu în Republica Dominicană
Dumitru Chiriță, președintele ANRE, ar fi plecat în vacanță în Republica Dominicană

România traversează momente dificile din punct de vedere al facturilor. Este o criză energetică dar pare că acest lucru nu îl afectează pe președintele ANRE care a plecat în concediu în Republica Dominicană. Totuși, oficial, Dumitru Chiriță, președintele ANRE ar fi intrat în concediu din cauza unor probleme medicale.

Vă aducem aminte faptul că în spaţiul public au apărut mai multe informații referitoare la facturile uriașe cu care se confruntă românii. Sunt facturi de zeci de mii de euro, iar ministrul Energiei a bănuit mai multe persoane din ANRE de înţelegeri obscure.

Președintele ANRE a plecat în concediu în Republica Dominicană, în plină criză energetică

Conform datelor publicate de jurnaliştii de la cursdeguvernare.ro, Dumitru Chiriță, președintele ANRE este plecat în vacanță în Republica Dominicană, asta în condițiile în care există o criză energetică la nivel național. Totuși, versiunea oficială este aceea că acesta se află în concediu din motive medicale. Sunt mai multe surse care au confirmat pentru sursa citată că președintele ANRE fost văzut în zona Punta Cana de pe insulă. În urmă cu câteva zile Rareș Bogdan declara faptul că întreaga conducere ANRE trebuie să plece:

Trebuie să plece conducerea ANRE. Din punctul meu de vedere, da. Atât Zoltan Nagy, vicepreședintele, care a fost de o impertinență rar văzută la întâlnirea cu liderii Coaliției, cât și Chiriță care stă ascuns de două săptămâni. Din punctul meu de vedere au fost ambii complet ineficienți și o bună parte a sfidării companiilor li se datorează. (n.red. Vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy) ne-a spus cum nu se poate, ne-a explicat cum Comisia Europeană ne sancționează, ceea ce era fals, ne-a spus cum România nu poate reglementa din nou piața după ce a liberalizat-o, cum toată pregătirea reglementării plafonării de prețuri ar dura trei luni de zile din cauza cadrului pe care ei trebuie să îl facă, practic ne-a explicat că prin iulie-august, când nu mai aveți nevoie de gaz decât să faceți mititei și o tocăniță va fi bine și nu vom avea probleme cu gazele, dar pentru următoarele trei luni este imposibil. menționa Rareş Bogdan.

Ce salariu are președintele ANRE

Dumitru Chiriță, președintele ANRE este în funcție din 2017, iar de atunci se poate declara despre el că este unul dintre cei mai bine plătiţi angajaţi de la stat din Europa. Vorbim despre un salariu de 707.000 de lei anual, aproximativ 12.000 de euro în fiecare lună.

În scandalul apărut ca urmare a creșterii facturilor la energie, Dumitru Chiriță nu a oferit nicio explicație, asta în condiţiile în care ANRE este principalul organism care trebuie să reacționeze. Chiriță a fost electrician, șef de tură la fosta Întreprindere de Distribuție a Energiei Electrice, până în 1990. În 90 a ajuns liderul sindicatului Energia, iar în 2000 a devenit deputat PSD. Între 2004 și 2007 a fost vicepreședinte al CNAS, deși el era electrician.

De altfel, ministrul Energiei, Virgil Popescu susținea faptul că în ANRE există, mai ales în eşaloanele 2-3, mai multe încrengături vechi:

Am o relație foarte bună cu președintele ANRE, discutăm, să nu se înțeleagă greșit. Dar acolo, în spate, se pare că, de-a lungul timpului, pentru că sunt oamenii foarte vechi, s-au făcut diverse încrengături care nu se mai dezlipesc. Să nu uităm că am mai avut discuții când a fost cu liberalizarea în decembrie, ianuarie. Ne-am pus la masă în Consiliul Concurenței și au fost discuții. Noi am solicitat atunci că tuturor clienților să le vină automat cea mai bună ofertă din piață, dacă vă aduceți aminte. Asta am vrut. Ei bine, nu! Tot din eșalonul 2 al ANRE s-a spus nu se poate așa face. Chiar cineva a adăugat: păi pierd furnizorii. Păi asta e problema noastră?!”, a spus, joi, ministrul Energiei, Virgil Popescu, la DCNews.

 

 

Judecata soților Ceaușescu

Adauga un comentariu