Coronavirus

În Portugalia au apărut primele cazuri de contaminare cu noua tulpină de COVID-19

Publicat: 28 dec. 2020
Femeie cu mască de protecție cu steagul Protugaliei

În Portugalia au apărut primele cazuri de contaminare cu noua tulpină de COVID-19 care circulă în Regatul Unit. Cazurile au fost depistate în insula Madeira, au anunţat autorităţile sanitare din această insulă portugheză, relatează AFP.

„Prezenţa noii tulpini britanice a virusului a fost confirmată în Madeira. Aceste cazuri se referă la persoane care au sosit recent în Madeira din Regatul Unit”, a declarat un purtător de cuvânt al serviciului regional de sănătate şi protecţie civilă din această regiune autonomă, fără a preciza numărul de cazuri.

Portugalia a suspendat zborurile din Marea Britanie

Portugalia a suspendat până la sfârşitul anului sosirile de pasageri din Regatul Unit, cu excepţia cetăţenilor portughezi sau a oricărei persoane care locuieşte în Portugalia.

La fel ca mai multe state din Uniunea Europeană, Portugalia a demarat duminică vaccinarea împotriva coronavirusului, începând cu personalul medical.

Alte câteva ţări au anunţat deja cazuri confirmate ale tulpinii britanice a coronavirusului, precum Italia, Suedia, Spania, Japonia, Franţa, Germania, Danemarca sau chiar Canada.

Noua tulpină de COVID-19 face prima victimă în Germania

Noua tulpină de COVID-19 depistată în Regatul Unit face prima victimă în Germania. Este vorba despre o femeie sosită cu avionul de la Londra, au anunţat autorităţile sanitare germane, notează Le Figaro.

„Acesta este primul caz cunoscut din Germania“, a declarat ministerul regional al sănătăţii din Baden-Württemberg într-un comunicat.

Femeia infectată din Germania a venit de la Londra

Persoana infectată a zburat de la Londra, de pe aeroportul Heathrow, cu destinaţia Frankfurt pe 20 decembrie pentru a-şi vizita rudele. La coborărea din avion, i s-a făcut un test, iar rezultatul a fost pozitiv, fiind nevoită să intre în carantină.

A doua zi, a început să dezvolte simptome şi un al doilea test a fost, de asemenea, pozitiv. ”Astăzi a fost detectată varianta virusului B.1.1.7,” a adăugat ministerul regional.

Germania a prelungit până la 6 ianuarie suspendarea zborurilor din Regatul Unit şi Africa de Sud, după apariţia unei noi tulpini a coronavirusului considerate de autorităţile britanice mai contagioase.

33 de cazuri de infectare cu noua tulpină de COVID-19 în Danemarca

Danemarca a identificat 33 de infectări cu noua tulpină de COID-19 care se răspândeşte rapid în unele zone din Marea Britanie, potrivit autorităţilor.

Institutul de stat pentru vaccinuri (SSI), autoritatea daneză pentru boli infecţioase, a afirmat într-un raport publicat miercuri că aceste cazuri au fost descoperite în urma unor teste pentru depistarea COVID-19 efectuate între 14 noiembrie şi 14 decembrie.

Noua tulpină, confirmată în încă șapte state din Europa

Spania a confirmat sâmbătă primele patru cazuri de contaminare cu noua variantă britanică a Covid-19, a anunţat guvernul de la Madrid. Tulpina britanică a virusului a fost depistată deja în Franța, Germania, Italia, Danemarca, Olanda.

Un prim caz de contaminare cu noua tulpină de coronavirus care circulă în Regatul Unit a fost detectat și în Suedia, au anunţat sâmbătă autorităţile sanitare suedeze.

O nouă tulpină de COVID-19, depistată în Nigeria

O nouă tulpină de COVID-19 a apărut în Nigeria, a anunţat joi, 24 decembrie, directorul autorităţii pentru controlul bolilor din Africa, informează Reuters.

Este a treia tulpină de coronavirus raportată în lume, după ce şi Marea Britanie, şi Africa de Sud au anunţat noi mutaţii ale virsului SARS-CoV-2, ambele părând să fie mult mai contagioase şi să ducă, deci, la restricţii suplimentare de călătorie şi la perturbarea pieţelor financiare, scrie Hotnews.

Adauga un comentariu