International

În Republica Centrafricană, copiii de la grădiniță învață limba rusă, iar Armata Franceză a fost dată afară din țară

Publicat: 06 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
În Republica Centrafricană copiii de la grădiniță învață limba rusă iar Armata Franceză a fost dată afară din țară
Copiii din Republica Centrafricană învață rusa

Situaţie paradoxală în Republica Centrafricană, teritoriu colonial francez unde Rusia pare că a acaparat toată țara. Vorbim despre faptul că, conform unor surse internaționale citate de H.D. Hartmann, în grădinițele din țară se învaţa limba rusă, iar desenele animate sunt dublate în rusă. În acest context este bine de menționat că Armata Franceză a fost dată afară din țară.

Analistul H.D. Hartmann spunea recent faptul că Occidentul i-a subestimat pe ruși. Ba mai mult, Rusia aplică lovituri dure pentru Japonia.

În Republica Centrafricană, copiii învaţă limba rusă

Rusia pare că o duce foarte bine la capitolul politică externă pentru că intră în teritoriile istorice franceze. Este vorba despre Republica Centrafricană unde politica externă a Kremlinului și-a întins atât de mult ”tentaculele” încât copiii de grădiniță au început să înveţe limba rusă. H.D. Hartman punctează faptul că în urma unei lovituri de stat susţinută de celebrul grup de mercenari Wagner, Armata Franceză a fost alungată din țară

Nu vă mai spun că din Africa au scos Franța din zonele istorice ale Franței, cu grupul militar Vagner. Centrafricanii i-au dat afară acum 2 luni. Noi nu am mai scris și nici nu am comentat. A fost o lovitură de stat, iar colonelul care a pus mâna pe putere a dat afară la propriu armata Franței. Era un batalion care lupta cu celebrii Boko Haram, islamiștii. Voi ştiţi că în Republica Centrafricană, desenele animate sunt în limba rusă? Pentru orice analist, replica Rusiei este fabuloasă, aici îmi fac eu problema. Încep cu petrolul şi cu gazele naturale. (…) explica analiztul H.D. Hartmann.

În ciuda rezervelor bogate de aur și diamante, Republica Centrafricană este una dintre cele mai sărace și mai puțin dezvoltate țări din lume și a fost cuprinsă de violența rebelă de ani de zile. Republica Centrafricană a adoptat bitcoin ca monedă oficială, actualul președinte spunând că acest lucru reprezintă calea succesului.

Oferim tuturor acces la bogățiile pământului nostru. Cu alte cuvinte, le transformăm în active digitale la fel de valoroase și importante printr-o nouă mișcare administrativă și economică fără precedent. spunea președintele țării.

Există o reală susținere a Rusiei în Republica Centrafricană

Este lesne de înţeles de ce există un război geopolitic între marile puteri pe teritoriul bogat de resurse.

Rusia organizează un summit cu Africa

Rusia se pregătește pentru cel de-al doilea summit Rusia-Africa, programat pentru octombrie-noiembrie 2022 la Addis Abeba, Etiopia, în timp ce își intensifică campania de a se apropia de țările africane și de a se îndepărta de Occident din cauza sancțiunilor extreme impuse de acestea din urmă după începutul războiului în Ucraina.  Rusia a fost deja puternic investită în Africa, ca parte a politicii președintelui Vladimir Putin de a stimula legăturile cu națiunile nealiniate din lumea în curs de dezvoltare, de când relațiile cu Occidentul s-au înrăutățit în urma anexării Crimeei de către Rusia în 2014.  Dar nevoia de a dezvolta legături comerciale și investiționale profunde în Africa a primit o nouă urgență, deoarece Occidentul a rupt aproape toate legăturile de afaceri cu Rusia în acest an.

Relațiile mai bune cu Africa sunt importante din punct de vedere comercial, deoarece Rusia începe să caute noi clienți pentru a-și vinde resursele de energie, cereale și alte mărfuri. Dar există și o dimensiune politică importantă, iar Putin încearcă să submineze hegemonia SUA și să obțină recunoașterea internațională a regimului său. Cu o mulțime de mărfuri și tehnologie în unele sectoare, cum ar fi energia nucleară, oferite, multe țări africane sunt parteneri dornici.

Detaliile summit-ului vor fi decise în cadrul discuțiilor dintre Uniunea Africană, a declarat președintele Consiliului Federației Ruse, Valentina Matviyenko, la o întâlnire cu președintele Adunării (parlamentului) Mozambicului, Esperanca Bias, în timpul unei vizite oficiale la Maputo între 30 mai și 1 iunie. .

„Pregătim deja următorul summit. Datele acestuia vor fi stabilite împreună cu Uniunea Africană. Rusia a oferit întotdeauna asistență Mozambicului și continuă să o facă. Suntem încântați să vedem succesul dvs. în dezvoltarea economică și socială. Observăm cu satisfacție dezvoltarea constantă a dialogului politic”, a spus Matviyenko, relatează Tass, adăugând că Rusia vede Mozambic ca un partener „de încredere și testat în timp” în Africa.

Republica Centrafricană își învață copiii limba rusă, iar acest lucru trebuie văzut ca o victorie a politicii externe pe care Kremlinul o are în ultimii ani.

Adauga un comentariu