BZI LIVE

În Studioul BZI LIVE este programată o ediție emoționantă. Aceasta este dedicată celor care au făurit România contemporană și unui loc special din Iași – LIVE VIDEO

Publicat: 14 oct. 2019

Luni, 14 octombrie 2019, începând cu ora 15.00 și chiar în ziua plina de încărcătură, spirituala și credința anume cea legata de Sfânta Paraschiva, în Studioul BZI LIVE este programata o ediție emoționantă. Aceasta este dedicata celor care au făurit și jertfit pentru Națiune și ca România contemporana sa fie independentadar și unui loc special din Iași. Invitat va fi colonelul (în rezerva) Dan Prisăcaru, coordonatorul filialei Iași a Muzeului Național al Armatei – Regele Ferdinand I. Dialogul alături de domnia sa va avea în prim-plan faptul ca, anul trecut, pe 10 noiembrie, a avut loc festivitatea de inaugurare a filialei Iaşi a Muzeului Militar Naţional Regele Ferdinand I, situată pe bulevardul Carol I, nr.7, la sediul Cercului Militar Iaşi. Ideea înființării acestei filiale a plecat de la militarii din garnizoană și din mediul academic ieșean, fiind transpusă în practică într-un timp relativ scurt. O inițiativă sprijinită de conducerea Ministerului Apărării Naționale şi a structurilor subordonate s-a transformat în realitate. Acum, ieșenii și turiștii capitalei istorice a Moldovei, atunci când vizitează vestitul Copou, se vor putea opri o clipă lângă Cercul Militar, peste fdrum de Spitalul Militar, pentru a cunoaște frânturi din istoria militară a Iașului și a Moldovei. Îi întâmpină o colecție frumoasă de piese de artilerie, în parc, și exponate alese cu grijă și suflet de muzeografii Muzeului Militar Național, în expoziția permanentă. „Această filială a fost înfiinţată în semn de respect şi cinstire pentru jertfa armatei române în Războiul de Întregire şi pentru rolul pe care l-a avut Iaşul, capitala celor trei uniri, 1600, 1859 şi 1918. A fost capitală de război, între anii 1916 și 1918, a rezistenţei până la capăt, aşa cum spunea marele istoric Nicolae Iorga”, a declarat directorul filialei Iași a Muzeului Militar Național Regele Ferdinand I, colonelul (r) Dan Prisăcaru. În jurul acestor aspecte se va derula ediția BZI LIVE, conceputa ca un omagiu pentru toți soldații romani, căzuți pe câmpul de lupta, în diversele batalii, războaie sau conflagratii mondiale pentru națiunea romana, libertate și independenta. De asemenea, producția este dedicata și veteranilor respectiv celor sunt acum în Armata Romana.

Toti cei care doresc sa adreseze intrebari o pot face la rubrica de comentarii, pe www.bzi.ro sau in direct, accesand http://www.facebook.com/cotidianul.bzi.

Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare productie media strangand zeci de mii de vizualizari!

Ai ratat una din emisiunile BZI LIVE?! Nicio problema, le poti vedea dand un click pe link-ul de mai jos:
BZI LIVE – cel mai ambitios proiect media existent in Iasi! Iata lista emisiunilor noastre

 loading...

Adauga un comentariu