National

În urma acuzațiilor de corupție, ministrul de Interne a dispus încetarea împuternicirii lui Marian Iorga la conducerea IPJ Prahova

Publicat: 09 iul. 2021
Marian Iorga
Marian Iorga

Ministerul de Interne anunță că Lucian Bode a dispus încetarea împuternicirii lui Marian Iorga la conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Prahova.

„În vederea asigurării informării opiniei publice, cu privire la situația ofițerului care asigura conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Prahova, vă comunicăm faptul că ministrul Afacerilor Interne a dispus încetarea împuternicirii acestuia din funcția de inspector șef. Ofițerul a fost pus la dispoziția Inspectoratului General al Poliției Române. Pe perioada punerii la dispoziție, comisarul-șef de poliție va primi sarcini profesionale în zona de suport administrativ”, precizează un comunicat de presă.

Comisarul de poliție Marian Iorga, fost șef al IPJ Călărași și al IPJ Prahova, ar fi primit mită un ceas de 4350 de lei, potrivit unui comunicat DNA.

Iorga ar fi primit ceasul pe 29 aprilie 2017, pe când era șeful IPJ Călărași, ”de la o persoană (suspect în cauză), în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în atribuțiile sale de serviciu, respectiv, cu soluționarea favorabilă a unei sesizări pe care persoana o formulase anterior”.

Polițistul a fost plasta sub control judiciar pe o durată de 60 de zile începând de la data 8 iulie 2021.

”Între obligațiile impuse prin controlul judiciar față de inculpat se află interdicția de a părăsi țara și interdicția de a comunica, direct sau indirect, pe vreo cale, cu anumite persoane menționate în ordonanță”, arată DNA.

În dosar este cercetată pentru dare de mită și persoana care i-ar fi dat ceasul lui Iorga.

Ca urmare a inculpării pentru luare de mită, comisarul Marian Iorga a fost suspendat din începând cu data de 9 iulie 2021.

Adauga un comentariu