Local

În urma controalelor efectuate de poliţiştii rutieri din Iași, un şofer a fost prins cu substanţe interzise – EXCLUSIV, FOTO, UPDATE, VIDEO

Publicat: 06 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
În urma controalelor efectuate de poliţiştii rutieri din Iași un şofer a fost prins cu substanţe interzise - EXCLUSIV FOTO UPDATE VIDEO
Un tânăr șofer a fost prins sub influența substanțelor interzise

Astăzi, 6 august 2021, poliţiştii rutieri ieşeni au efectuat o acţiune destinată prevenirii accidentelor rutiere. În urma controalelor, unul dintre şoferi avea în mașină substanțe interzise.

Acţiunea are loc pentru prevenirea evenimentelor rutiere, în special a celor cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză, abateri comise de pietoni, biciclişti, depășiri neregulamentare.

UPDATE: Tânărul a fost oprit pe strada Libertăţii pentru că nu a acordat prioritate de trecere unui pieton. Tras pe dreapta, poliţiştilor li s-a părut suspect. Au controlat maşina şi au o găsit un plic cu substanţa de culoare galben verzui ce emană un miros înţepător. Tânărul declara că este cannabis cumpărat de la CUG şi nu ar fi nici măcar un miligram. Acesta a fost ridicat de poliţişti şi dus pentru a i se preleva probe. Se întocmeşte dosar penal pentru posesia de substanţe interzise.

Acțiune a polițiștilor ieșeni. Scopul: prevenirea accidentelor rutiere

Purtătorul de cuvânt al IPJ Iași a declarat faptul că peste 100 de polițiști au ieșit pe străzile ieșene pentru a preveni producerea accidentelor rutiere.

„Peste 100 de poliţişti rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi cu poliţiştii de la Vaslui şi de la Neamţ desfăşoară o amplă acţiune pe toate drumurile din judeţul Iaşi pentru prevenirea principalelor cauze de producere a accidentelor rutiere. Aici, ne referim la viteza excesivă, la depăşiri neregulamentare, la neacordare de prioritate vehicule sau pietoni, la abateri comise de biciclişti sau căruţaşi. Aceste acţiuni nu au drept scop aplicarea de sancţiuni contravenţionale, ci de transmitere a unor mesaje preventive cetăţenilor care trebuie să conştientizeze că în calitate de participanţi la trafic este necesar să respecte regulile de circulaţie pentru a preveni implicarea în accidentele rutiere”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

Ce au transmis autoritățile ieșene

„În cadrul unei activități organizate pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, abateri comise de pietoni sau bicicliști, neacordarea priorității de trecere,polițiștii rutieri au aplicat peste 286 de sancțiuni contravenționale. 41 de conducatori auto au rămas fără permisul de conducere.

Astăzi, 6 august, în intervalul orar 12.00 – 14.00, polițiștii Serviciului Rutier Iasi în colaborare cu polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Neamt și Vaslui sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au desfășurat o acțiune, în sistem integrat, pe raza județului Iasi, în vederea prevenirii principalelor cauze de producere a evenimentelor rutiere.

Peste 100 de polițiști au acționat pentru depistarea celor care încalcă legislația rutieră punând în pericol siguranța circulației pe drumurile publice.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 286 de sancțiuni contravenționale, potrivit prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, dintre care 59 pentru viteza, 3 pentru conducerea unui auto sub influența băuturilor alcoolice, 10 pentru neacordare prioritate pietoni, 8 pentru neacordare prioritate vehicule, 9 pentru abateri pietoni, 4 pentru abateri bicicliști, s.a.

41 de șoferi au rămas fără permisul de conducere, după ce au fost depistați conducând cu viteza peste limita legală -7, neacordând prioritate altor vehiculelor -8 sau pietonilor – 9, conducând sub influența alcoolului -3, s.a.

De asemenea, polițiștii au constatat 5 infracțiuni la regimul rutier.

Acțiunile vor continua și în perioada următoare, pentru reducerea accidentelor rutiere”, potrivit IPJ Iași.

Adauga un comentariu