Local

Încă o pomană pentru firma lui Ioan Echimov de la Iaşi. Contractul de deszăpezire, semnat cu societatea Eky Route SRL

Publicat: 25 oct. 2021
Contractul subsecvent a fost încheiat în baza contractului cadru privind activitatea de deszăpezire a drumurilor județene pentru perioada 2020-2022
Consiliul Județean Iași, prin Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor, a încheiat contractul subsecvent de servicii privind activitatea de deszăpezire pe drumurile județene, pentru perioada 01 noiembrie 2021 – 15 martie 2022, cu Asocierea S.C. EKY ROUTE SRL – S.C. ENVIRO CONSTRUCT SRL Iași, în calitate de prestator. Preţul total convenit pentru îndeplinirea contractului subsecvent de deszăpezire este de 8.475.312 lei, cu TVA.
Contractul subsecvent a fost încheiat în baza contractului cadru privind activitatea de deszăpezire a drumurilor județene pentru perioada 2020-2022. Activitatea de deszăpezire pe drumurile administrate de Consiliul Județean va fi realizată cu 18 camioane cu lamă și răspânditor, trei autogredere, trei autoutilaje speciale cu turbofreză și opt încărcatoare frontale. În cazul în care condițiile meteorologice vor impune, numărul de utilaje va putea fi suplimentat cu patru camioane cu lamă și răspânditor, șapte autogredere, trei autoutilaje speciale cu turbofreză, trei autoutilaje dotate cu perie mecanică și o automacara.
Utilajele vor acționa din trei baze principale de deszăpezire aflate în Iaşi, Târgu Frumos şi Paşcani, două baze secundare la Grajduri şi Cotnari şi trei puncte de sprijin la Vlădeni, Ţibăneşti şi Răducăneni.

Afaceri uriașe pe bani publici pentru firmele lui Ioan Echimov

Eky Route SRL a avut drept subcontractor pe Eky Sam SRL, în fapt principala societate a familiei Echimov. Doar că aceasta din urmă a avut o condamnare pentru fraudă cu fonduri europene. Eky Sam SRL a fost condamnată pentru unele combinații făcute la Primăria Ion Neculce. Magistrații au decis să condamne societatea la plata unei amenzi penale după scandalul de la Primăria Ion Neculce. Pe acest criteriu, Eky Sam SRL a fost descalificată la licitația pentru lotul 3 din axa rutieră Iași – Suceava, lucru care nu s-a mai întâmplat și acum. Firmele lui Echimov au prosperat liniștite în ultimii ani, asta deși calitatea lucrărilor a lăsat mult de dorit, iar comisiile de control au constatat acest lucru de nenumărate ori.

Vezi aici decizia luată de CNSC pentru licitația privind modernizarea DJ 282B: intersecție DN 24C – Bivolari – Traian – Spineni – intersecție cu DJ 282 F

Comentarii
Adauga un comentariu