Actualitate

Încă un deces după incendiul de la Institutul „Matei Balș“: Bilanțul a ajuns la 12 morți

Publicat: 04 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Încă un deces după incendiul de la Institutul Matei Balș Bilanțul a ajuns la 12 morți
Rudele victimelor vor să ceară despăgubiri spitalului şi statului român

Încă un pacient a decedat după incendiul de la Institutul „Matei Balș“.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, care a fost informat, joi, 4 februarie, despre încă un deces în rândul pacienților care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021. Astfel, bilanțul, la 12 decese.

Încă un deces după incendiul de la Institutul „Matei Balș“: Un pacient în vârstă de 89 de ani

Cea de-a douăsprezecea victimă după incendiul de la Institutul „Matei Balș“ este un pacient în vârstă de 89 ani, transferat după incendiu la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București.

Pacientul era diagnosticat cu o formă severă SARS Cov-2 și prezenta multiple afecțiuni asociate. Ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului.

Opt pacienți sunt la ATI, iar doi ar putea fi externați

Ministerul Sănătății a anunțat joi, 4 februarie, care este starea de sănătate a pacienților transferați de la Institutul “Matei Balș”.

Opt pacienți transferați la alte spitale în urma incendiului izbucnit, săptămâna trecută, la Institutul “Matei Balş” din Capitală sunt internați pe secția ATI, doi dintre ei fiind intubați.

Reprezentanții Ministerulu iSănătății au anunțat că doi pacienți ar putea fi, din fercire, externați în cursul zilei de joi.

Potrivit Ministerului Sănătății, situaţia pacienţilor transferaţi de la “Matei Balş” este următoarea:

– Spitalul Clinic de Urgenţă “Sfântul Ioan” din Bucureşti: 9 pacienţi în stare stabilă. 2 pacienţi – posibilă externare astăzi

– Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti: 3 pacienţi. 2 pacienţi în stare stabilă, 1 pacient intubat (ATI)

– Spitalul Universitar de Urgenţă “Elias” din Bucureşti: 2 pacienţi în stare stabilă. (3 pacienţi au fost externaţi în 3 februarie 2021)

– Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale “Victor Babeş” din Bucureşti: 6 pacienţi: 2 pacienţi în stare gravă (ATI), 4 pacienţi în stare stabilă

– Spitalul Clinic de Urgenţă “Sfântul Pantelimon” din Bucureşti: 2 pacienţi în stare stabilă, 1 pacient în secţia ATI

Pacienții de la Spitalul Floreasca sunt în stare stabilă

– Spitalul Militar Central din Bucureşti: 2 pacienţi în stare gravă (ATI)

– Spitalul “Witting” din Bucureşti: 2 pacienţi în stare stabilă

– Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Bucureşti: 4 pacienţi. 2 pacienţi în stare stabilă, 1 pacient instabil, 1 pacient în stare gravă, intubat (ATI)

– Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti: 2 pacienţi în stare stabilă

– Spitalul Monza din Bucureşti: 3 pacienţi. 2 pacienţi în stare stabilă, 1 pacient admis în secţia ATI

Incendiul de la Institutul „Matei Balș“

Un incendiu a izbucnit în vineri dimineaţă, 29 ianuarie, într-un corp de clădire al Institutului „Matei Balş“. Au fost evacuaţi în jur de 120 de pacienţi. Iniţial autorităţile au anunţat trei victime, iar un pacient în stare gravă a fost intubat, dar a murit şi el.

În cursul zilei de vineri, la ora 5.05 s-a primit un apel la numărul unic de urgenţă prin care anunţa producerea unui incendiu la Institutul Matei Balș. La 8 minute de la apelul la 112 la faţa locului a ajuns un echipaj de prima ajutor şi un echipaj al pompierilor SMURD. La 1 minut după ce au ajuns, personalul a constatat că este necesară activarea planului roşu de intervenţie.

Iniţial s-a vorbit despre 3 decese, pompierii descoperind cadavrele carbonizate a celor trei persoane. După câteva zeci de minute, un al patrulea deces s-a produs. Vorbim despre o persoană care nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare efectuate de medicii ajunşi la faţa locului. Ulterior a mai fost găsită o persoană decedată. După transferul pacienților la spitalele din București, s-au înregistrat alte decese ale persoanelor duse la celelalte spitale.

Adauga un comentariu