Actualitate

Încă un deces, după incendiul de la Institutul „Matei Balș“. Bilanțul ajunge la 16 decese

Publicat: 09 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Încă un deces după incendiul de la Institutul Matei Balș. Bilanțul ajunge la 16 decese
Incendiu la Institutul Matei Balș

Încă un pacient a murit după incendiul petrecut acum o săptămână și jumătate la Institutului Naţional de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București. Anunțul Ministerului Sănătății a fost făcut marți, 9 februarie.

Este vorba despre un bărbat care era internat în Pavilionul V al Institutului „Matei Balș”, chiar acolo unde au izbucnit flăcările uriașe.

În acest caz, ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului.

Bărbat în vârstă de 89 de ani, decedat luni

Ministerul Sănătății a fost informat, luni, 8 februarie, despre un alt deces în rândul pacienților care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului „Matei Balș” în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021.

A cincisprezecea persoană decedată în urma tragediei de la „Matei Balș“ este un bărbat în vârstă de 89 de ani, transferat după incendiu într-un alt pavilion al spitalului.

Bărbatul a fost diagnosticat cu o formă severă SARS CoV-2 și avea multiple afecțiuni asociate. În acest caz, ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului.

Doi bărbați, decedați sâmbătă

Potrivit anunțului Ministerului Sănătății, făcut sâmbătă dimineață, încă două persoane au decedat după incendiul de la Institutul „Matei Balș“. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 73 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București. Pacientul a fost diagnosticat cu o formă severă SARS Cov-2 și prezenta multiple afecțiuni asociate.

În al doilea caz este vorba despre un bărbat în vârstă de 91 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr Victor Babeș”. Pacientul, care se afla în secția de ATI, a fost diagnosticat cu o formă severă SARS COV-2 și avea comorbidități.

Incendiul de la Institutul „Matei Balș“

Un incendiu a izbucnit, pe 29 ianuarie, la un salon de la parterul Spitalului Național de Boli Infecțioase “Matei Balș”, din Capitală. Potrivit ISU București Ilfov, bilanțul inițial a fost de patru morți. Peste 120 de pacienți, dintre care mulți infectați cu noul coronavirus, au fost evacuați și transportați la alte spitale.

Focul a izbucnit în jurul orei 5.00, la parterul unui corp de clădire P+3, pe două laturi. A fost stins repede și au fost constituite echipe de căutare și salvare a persoanelor, în condițiile în care în clădire se aflau în jur de 120 de persoane.

La fata locului au fost trimise toate resursele disponibile pentru salvarea persoanelor: ambulanțe, autospeciale pentru victime multiple, spital mobil, și descarcerare. Pacienții au fost preluați de ambulanțele SMURD.

Numărul deceselor a crescut de la o zi la alta

Iniţial s-a vorbit despre 3 decese, pompierii descoperind cadavrele carbonizate a celor trei persoane. După câteva zeci de minute, un al patrulea deces s-a produs. Vorbim despre o persoană care nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare efectuate de medicii ajunşi la faţa locului. Ulterior a mai fost găsită o persoană decedată. După transferul pacienților la spitalele din București, s-au înregistrat alte decese.

Ancheta este în plină desfăşurare fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Până în prezent au fost duse la audieri peste 20 de persoane, vorbim despre medici, personal medical dar şi o parte din echipa managerială a spitalului. Unele probe sunt deteriorate și au fost trimise la Petroșani unde se află o echipă experimentată în astfel de incidente.

Adauga un comentariu