National

Încă un județ a introdus obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise! Sunt exceptați copiii cu vârsta mai mică de 5 ani

Publicat: 30 iul. 2020
Încă un județ a introdus obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise! Sunt exceptați copiii cu vârsta mai mică de 5 ani
Încă un județ a introdus obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise! Sunt exceptați copiii cu vârsta mai mică de 5 ani

Încă un județ a introdus obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise! Sunt exceptați copiii cu vârsta mai mică de 5 ani. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) din Județul Prahova a decis, în cadrul zilei de astăzi, 30 iulie 2020, introducerea obligativității purtării măștii în spații deschise, dar doar în anumite intervale orare.

Sunt vizate piețele, târgurile, zonele de așteptare. Încă un județ a introdus obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise!

Așa cum se prevede într-un comunicat al Prefecturii Prahova, această decizie a fost luată în contextul creşterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Acest fapt se referă la toţi cei care se află în acest județ, fie locuitori, fie cei care doar circulă pe teritoriul judeţului.

„Purtarea măştii, astfel încât să acopere nasul şi gura, va fi obligatorie în spaţii publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în intervalele orare: 07.00-11.00 şi 15.00-23.00. Exceptaţi de la această regulă sunt copiii cu vârsta mai mică de 5 ani”, precizează Prefectura Prahova.

La propunerea Direcţiei de Sănătate Publică, spaţiile şi intervalele orare au fost stabilite luând în considerare probabilitatea prezenţei concomitente a unui număr mare de persoane între orele şi în locurile unde se constată dificultăţi în asigurarea distanţei fizice de protecţie sanitară, conform legii.

„În funcţie de evoluţia situaţiei, în zilele următoare, se poate extinde intervalul orar pentru purtarea obligatorie a măştii în spaţiile deschise şi/sau limitarea programului de lucru la terase, cluburi, baruri, precum şi al altor operatori de profil”, se mai arată în comunicat.

Totodată, trebuie amintit că și în cazul județului Constanța a fost introdusă o măsură similară, care se referă la spațiițe aglomerate de pe litoral.

Din cauza creșterii numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, mai multe județe au luat măsura purtării măștii, precum: Dâmbovița, Argeș, Brașov, Vâlcea, Galați.

Situația României în contextul noului coronavirus

Până astăzi, 30 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 49.591 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

26.609 pacienți au fost declarați vindecați și 4.005 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.356 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Câte persoane au decedat din cauza noului coronavirus

Până astăzi, 2.304 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 29.07.2020 (10:00) – 30.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 35 de decese (18 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Botoșani, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Dâmbovița, Dolj, Iași, Maramureș, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vaslui și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 20-29 ani, 1 deces la categoria 30-39 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 1 deces la categoria de vârstă 50-59 ani, 12 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 6 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 12 decese la categoria de peste 80 de ani.

Toate cele 35 de decese înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.265. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 402 pacienți.

Adauga un comentariu