Local

Încă un lider important părăsește PSD din cauza lui Maricel Popa! Consilierul județean Radu Ursanu pleacă la PMP

Publicat: 13 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Încă un lider important părăsește PSD din cauza lui Maricel Popa Consilierul județean Radu Ursanu pleacă la PMP
Radu Ursanu pleacă la PMP

Maricel Popa rămâne tot mai singur în Partidul Social Democrat! Aproape 20 de primari au părăsit deja formațiunea politică, iar mai nou au început și consilierii județeni să-l părăsească pe liderul social-democrat! Cel mai slab președinte din istoria politicii ieșene conduce partidul spre o înfrângere rușinoasă în alegerile locale din anul 2020. După cei mai importanți primari, astăzi a venit rândul consilierului județean Radu Ursanu să plece din PSD din cauza lui Maricel Popa, vremelnicul președinte al CJ Iași. Radu Ursanu, director regional al Poștei Române, se va alătura deputatului Petru Movilă, la Partidul Mișcarea Populară.

„Mulțumesc foștilor colegi din PSD pentru modul cum am colaborat, însă comportamentul din ultima vreme a domnului Maricel Popa, încă președintele CJ Iași, mi-a lăsat un gust amar. Jignirile repetate adresate colegilor mei, ieșirile nervoase din ședințe, amenințările la adresa unor oameni care au muncit mult pentru PSD, mi-au lăsat un gust amar. În toți cei patru ani, mulți colegi de-ai mei din PSD nu au fost de acord cu politica făcută de președintele Maricel Popa. Dumnealui nu a înțeles că în viață dacă semeni vânt, culegi furtună. Politica ieșeană în ultimii patru ani e caracterizată de comportamentul acestui specimen, care cred și sper că va dispărea cu totul din viața politică locală. Din cauza orgoliilor și a ambițiilor lui personale, cele mai importante proiecte ale județului Iași au fost blocate timp de patru ani”, a declarat ec. Radu Ursanu, fost consilier județean PSD.

Ziua și dezastrul pentru Maricel Popa, cel mai slab președinte din istoria PSD Iași

Ziua și dezastrul pentru Maricel Popa, președintele PSD Iași. În prag de alegeri locale 2020, alți primari social democrați au decis să schimbe tabăra și să treacă la PNL pentru a-și putea derula în continuare proiectele pentru comunitate. Recent, Ionel Oneaga, primarul comunei Gropnița, dar și Gheorghe Hritcu, primarul comunei Scobinți, au decis să treacă la PNL, nemulțumiți de faptul că Maricel Popa nu i-a mai sprijinit și i-a tratat cu indiferență. Decizia primarilor de a trece la PNL nu este nicio supriză, având în vedere faptul că liderul PSD Iași nu a ajutat cu nimic comunitățile respective. Chiar dacă Popa se laudă că a făcut unele drumuri județene, realitatea din teren este cu totul altă, iar președintele Consiliului Județean Iași pierde tot mai mult teren.

Lunga listă a primarilor PSD care nu mai vor să audă de Maricel Popa

Cei doi primari se înscriu în lista lungă a celor care au decis să schimbe tabără pentru a putea să-și vadă de proiectele comunelor pe care le conduc. De exemplu, primarul comunei Costuleni, Mirica Dodan a decis să părăsească formațiunea politică PSD și să se alăture celor de la PNL. Decizia nu este una extrem de surprinzătoare dacă e să ținem cont de faptul ca ineficiența cu care administrează Maricel Popa județul și Partidul Social Democrat este extrem de cunoscută ieșenilor.

Și primarii de la Tomești, Ungheni, Bârnova sau Dobrovăț nu mai vor să audă de Maricel Popa și au părăsit PSD. Iar lista este în continuare deschisă. Primarii importanți din PSD nu mai accepta minciunile pe care viitorul fost șef al PSD le spune. Președintele PSD Iași a îngropat filiala ieșeana a partidului, iar asta se poate vedea și în sondajele care sunt, probabil, cele mai mici din istoria PSD.
Dezastrul din municipiul Iași întreținut de cuplul Maricel Popa-Cristian Stanciu

Colapsul din PSD a cuprins și municipiul Iași

Colapsul din PSD a cuprins și municipiul Iași. Maricel Popa, președintele PSD Iași, a decis să o sprijine la funcția de primar al municipiului Iași pe deputatul Camelia Gavrilă. Deși aceasta are circa 7 la sută în sondajele reale, Maricel Popa nu a mai ținut cont de acest lucru. Sprijinit de Cristian Stanciu, pus șef de campanie la PSD, Popa a decis să defileze în campania electorală cu parlamentarul Camelia Gavrilă.
Practic, Maricel Popa a îngropat filiala PSD Iași înainte de alegerile locale 2020, desemnarea candidatului Camelia Gavrilă fiind exclusiv decizia tandemului Popa-Stanciu. Oare Marcel Ciolacu, liderul central al PSD, este conștient că președintele organizației de la Iași, Maricel Popa, distruge încet, dar sigur filială? Ciolacu pare că pierde controlul în teritoriu, din moment ce numai în județul Iași primarii PSD își cauta sprijin la organizația PNL pentru a avea continuitate.

Adauga un comentariu