Local

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, se joacă cu spitalul mobil de la Lețcani. Șeful CJ vrea să-și scape pielea pe spatele unității medicale. PNL și PMP au părăsit sala de ședințe

Publicat: 13 aug. 2020
Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, se joacă cu spitalul mobil de la Lețcani
Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, se joacă cu spitalul mobil de la Lețcani

Dispută la sânge în plenul Consiliului Județean Iași, în ședința de astăzi, 13 august 2020. Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, a încercat un artificiu tehnic în ceea ce privește spitalul mobil de la Lețcani. Popa a trecut la schimbarea denumirii spitalului mobil chipurile pentru a obține finanțare europeană. Cu toate acestea, opoziția, și nu numai, a ales să plece din sala de ședințe, iar cei 18 consilieri rămași (14- PSD, 2- ALDE 2- UNPR), nu au intrunit cvorumul necesar. Prin urmare, ambiția lui Maricel Popa de a se salva nu a mai avut câștig de cauză.

După ce a ratat obținerea unei finanțări europene în prima fază, acum șeful CJ a cerut modificarea denumirii pentru a intra la finanșare. Astfel, s-a ajuns la schimbarea denumirii din Spital mobil Covid-19 Regiunea Nord – Est România în Spital mobil/modular din containere de logistică medicală (250 paturi) pentru diagnostic și tratament pentru combaterea răspândirii Covid – 19 la nivelul Regiunii Nord-Est.

Maricel Popa speră la fonduri europene după primul rateu.

Decizia lui Maricel Popa și încercările disperare ale lui Alina Popa, directorul Euronest de a salva eșecul spitalului mobil, i-a iritat pe aleșii Iașului. Deputatul PMP Petru Movilă a arătat că solicitarea lui Maricel Popa este aberantă și nu își are rostul.

„La proiectul de hotărăre legat de schimbarea denumirii spitalului mobil, Maricel Popa și staff-ul pe care-l are, habar nu are legislația din România, cu proceduri în derularea proiectelor. Este inadmisibil să dai o hotărâre de Consiliu Județean pentru alocarea unor fonduri pentru proiectul spitalului mobil Covid-19 Regiunea Nord-Est România și acum să vii să schimbi denumirea acestui proiect în spital mobil modular cu containere de logistică medicală pentru diagnostic și tratament pentru prevenirea răspândirii Covid-19. Este un semn clar de incapacitate de a înțelege cum funcționează statul. Prin această încercare, Maricel Popa, vrea să închidă acest proiect. Până la acest moment toate documentele au fost pe o titulatură de proiect. Acum toate avizele vor fi pe altă denumire”, a spus deputatul PMP Petru Movilă.

Petru Movilă a menționat că aleșii partidului nu sunt de acord cu acest circ făcut de Maricel Popa.

„Este aberant și colegii mei de la PMP nu vor vota așa ceva. Încercarea lui Maricel Popa este disperată în sensul în care încearcă să coreleze ce s-a făcut până cum la Consiliul Județean Iași cu minunea de spital ce s-a făcut până acum la Lecțani. Practic, între proiectul inițial și la ceea ce s-a ajuns nu este nicio legătură. O hotărăre de Consiliu Județean ar fi o salvare pentru Maricel Popa, procedural, dar nu și în fața legii și amenzii încasate de la Curtea de Conturi.

PNL și PMP a părăsit sala de ședințe

Liberalii și aleșii PMP au părăsit sala de ședințe nemulțumiți de modul cum a tratat Maricel Popa, spitalul mobil.

„Noi vom părăsi sala de ședințe. Până nu prezentați raportul Curții de Conturi nu vom fi de acord”, a anunțat Romeo Vatră, liderul de grup al aleșilor PNL.

„Cred că ieșenii nu au uitat încercarea disperată a PSD din mandatul anterior de a schimba denumirea Aeroportului Internațional Iași în Aeroportul Internațional Moldova, lucru care ar fi dus la blocarea integrală a finanțării aerogării. Acum, Maricel Popa încearcă să facă la fel, să-și salveze pielea lui și nu altceva”, a mai anunțat Petru Movilă.

Comentarii
  • Vrajeala este alta.Prin HCJ nr.146/03.04.2020 completata prin H.C.J. nr.148/08.04.2020 denumirea obiectivului de investitii se numea „Spitalul Mobil COVID-19 Regiunea Nord-Est Romania” iar procedura derulata de Euronest este pentru obiectivul de investitii „Spital Mobil/Modular din containere de logistica medicala (250 paturi) pentru diagnostic si tratament pentru combaterea raspandirii Covid-19 la nivelul Regiunii Nord-Est”. Deci,din punct de vedere contabil/economic exista doua obiective de investitii.Banii au fost virati din contul C.J. Iasi in contul Euronest, in baza unui referat intocmit de secretara lui Ganju. D-soara Arvinte a virat banii in baza referatului,dar pentru care din cele doua obiective de investitii? Nu mai este asa de „prefecta” d-soara Arvinte in ceea ce priveste denumirea unui obiectiv de investitii? Dar nu conteaza, nimeni nu va lua in calcul dovezile existente si postate pe site-ul C.J. Iasi si site-ul Euronest si nimeni nu va face nimic.

Adauga un comentariu