Eveniment-Social

Incendii de vegetație în mai multe localități ieșene. Zeci de hectare au fost afectate

Publicat: 08 nov. 2019

În ultima perioadă, angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgenșă (ISU) Iași au intervenit la mai multe situații în județ. Pompierii ieșeni au intervenit la unele incendii, dar și la misiuni de asanare a muniției. În plus, aceștia au fost și la alte intervenții solicitați pentru diferite misiuni.

„În data de 6 noiembrie, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul, pe strada Trei Fântâni. Intervenția a vizat stingerea unui incendiu produs la un camion. Au ars elementele combustibile din compartimentul motor. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un conductor electric defect. În aceeași zi, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Cârniceni, comuna Țigănași. Pompierii au intervenit la stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Au ars aproximativ 30 hectare de vegetație uscată și 30 baloți de iarbă. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise”, au arătat reprezentanții ISU Iași.

Acestea nu au fost singurele intervenții la incendii produse la vegetația uscată. Două intervenții asemănătoare au fost în Lunca Cetățuii și în Răchiteni. La Răchiteni au intervenit și pompierii din cadrul Detașamentului Roman.

Misiuni de asanare

Geniștii Inspectoratului au intervenit și la unele misiuni de distrugere a muniției neexplodate.

„În data de 6 noiembrie, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Rediu, comuna Ruginoasa. Pompierii au ridicat, de pe un teren viran, un proiectil calibru 57 milimetri. Suprafața asanată a fost de 100 metri pătrați. În aceeași zi, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 a intervenit în localitatea Potângeni, comuna Movileni. Din curtea unei familii a fost ridicată o bombă aruncător, calibru 82 milimetri. Suprafața asanată a fost de 100 metri pătrați”, au spus cei de la ISU.

Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit și în Podu Iloaiei pentru salvarea unei bovine blocate într-un canalloading...

Adauga un comentariu