Local

Incendiu devastator într-o comună din județul Iași. Un depozit a fost mistuit de flăcări

Publicat: 07 apr. 2021
Intervenție a pompierilor ISU Iași la un incendiu
Un incendiu izbucnit la un depozit dintr-o comună din județul Iași a dat bătăi de cap pompierilor din cadrul ISU Iași, flăcările mistuind 10 tone de furaje

Intervenție extremă a pompierilor ISU într-o comună din județul Iași. Angajații Inspectoratului au fost solicitați să intervină în localitatea Ceplenița pentru a lichida un incendiu care a cuprins un depozit de furaje. Pompierii ISU Iași au intervenit și în alte comune din județ în ultima perioadă

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) al județului Iași au fost solicitați la o serie de intervenții în ultimele zile în mai multe zone. Angajații Inspectoratului au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit în comuna Ceplenița, la un depozit de furaje. În incendiu au ars 10 tone de furaje, iar flăcările se pare că au pornit dintr-o neglijență. În ultima perioadă, mai multe depozite din județul Iași au fost cuprinse de flăcări.

Incendiu într-o comună din județul Iași

Pompierii ISU au arătat că, la Ceplenița, cauza finală a incendiului va fi stabilită ulterior. Cel mai probabil, focul a plecat de la o țigară uitată aprinsă.

„În data de 5 aprilie 2021, ora 13:29, Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în comuna Ceplenița, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje. Au ars aproximativ 10 tone de furaje. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise”, au arătat pompierii ISU Iași.

În plus, pompierii au intervenit și la un incendiu izbucnit la un depozit din comuna Gropnița.

„În data de 5 aprilie 2021, ora 22:35, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în comuna Gropnița, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje și la un adăpost de animale. Au ars aproximativ 4 tone de furaje, 6 metri liniari de gard și 70 de păsări. S-a deteriorat învelitoarea din tablă și azbest a adăpostului de animale pe o suprafață de aproximativ 15 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător”, au mai spus cei de la ISU Iași.

Noi misiuni ale ISU Iași în ultima perioadă

În aceeași zi, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași s-a deplasat pentru a efectua o misiune de preluare și transport materiale și echipamente medicale de la depozitul din localitatea Mizil. În plus, pompierii ISU au intervenit și în alte situații.

„Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, pentru deblocarea ușii unei locuințe. După realizarea accesului în apartament, proprietara, în vârstă de aproximativ 96 de ani, a fost găsită căzută în locuință, conștientă, fiind asistată medical de către echipajul de prim-ajutor și transportată la spital”, au mai spus cei de la ISU Iași.

Angajații Inspectoratului au avut în ultimele zile mai multe intervenții, o bună parte fiind în zona metropolitană Iași.

Măsuri anti- Covid făcute în județul Iași

În afara intervențiilor făcute în mai multe comune din județul Iași, pompierii ISU Iași au desfășurat și misiuni legate de măsurile anti-COVID-19.

„În data de 5 aprilie 2021, două echipaje din cadrul inspectoratului au executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, două misiuni pentru prelevarea de probe biologice la pacienții suspecți de infectare cu virusul Sars-CoV-2. În aceeași zi, echipajele din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au desfășurat trei misiuni de transport persoane confirmate COVID-19. În data de 5 aprilie 2021, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat trei misiuni de decontaminare a autospecialelor, echipamentelor specifice și a personalului echipajelor inspectoratului”, au mai spus cei de la ISU Iași.

În toată acestă perioadă, echipajele SMURD au intervenit la 40 de cazuri medicale.

Adauga un comentariu