Local

Incendiu în comuna Movileni. O casă a fost cuprinsă de flăcări

Publicat: 28 apr. 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Incendiu în comuna Movileni. O casă a fost cuprinsă de flăcări
Incendiu în comuna Movileni

În urmă cu puțin timp un incendiu a avut loc în comuna Movileni. Din primele informații deținute de reporterii BZI Iași, incendiul s-a produs la parterul unei case bătrânești din satul Larga-Jijia, comuna Movileni.

Nu s-au înregistrat victime.

La fața locului au intervenit Detașamentul 1 de Pompieri Iași cu două ASAS și un echipaj EPA.

„Incendiul a fost lichidat. La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării incendiul se manifesta cu flacără, generalizat la locuința în suprafață de aproximativ 40 de mp, cu posibilitatea de propagare la vecinătăți.

În urma incendiului au ars acoperișul locuinței, diverse obiecte de mobilier și produse textile, uși și ferestre. O cauză probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în apropierea elementelor combustibile.

Pompierii ieșeni vă recomandă câteva măsuri de prevenire a incendiilor la locuințe:

-Improvizațiile în cazul folosirii defectuoase a mijloacelor de încălzire, exploatarea necorespunzătoare a buteliilor, suprasolicitarea instalațiilor electrice, duc de cele mai multe ori la urmări foarte grave.
– Nu folosiți sobe și alte mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibili sau – Nu folosiți siguranțe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liță a fuzibilului calibrat;
– Nu așezați sau păstrați butelii de gaze în apropierea oricăror surse de căldură;
– Nu folosiți butelii de gaze lichefiate fără regulatori de presiune, cu garnituri deteriorate ori cu furtunuri de cauciuc fisurate sau lărgite la capete;
– Nu folosiți flacără pentru verificarea etanșeității buteliei, garniturilor, regulatorilor de presiune sau a furtunului/conductei de gaz; verificarea se face numai cu emulsie de apă cu săpun;
– Nu încălziți cu flacără buteliile și nu le folosiți culcate, răsturnate sau înclinate;
– Nu transvazați gazul din butelie în orice alte recipiente și nu folosiți butelii improvizate;
– Nu lăsați mâncarea pe foc nesupravegheată;
– Nu lăsați copiii nesupravegheați în locuință, cu lumânări aprinse, sobe, plite și/sau aparate electrice aflate în funcțiune.
-Nu fumați în locuri in care materialele combustibile se pot aprinde foarte ușor sau pot provoca explozii.

ÎN ORICE SITUAŢIE DE URGENŢĂ APELAŢI NUMĂRUL UNIC “112”
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al Județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro ”, a transmis ISU Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu