International

Incendiu la un spital Covid-19 din Macedonia de Nord. Au fost raportați cel puțin 10 morți – VIDEO

Publicat: 09 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Incendiu la un spital Covid-19 din Macedonia de Nord. Au fost raportați cel puțin 10 morți - VIDEO
Oficialii anunță că bilanțul morților va crește, după producerea incendiului de la spitalul din Macedonia

În orașul Tetovo din Macedonia de Nord, în seara zilei de 8 septembrie 2021, un incendiu violent a izbucnit la spital modular pentru bolnavi de Covid-19.

Oficialii Ministerului Sănătății din Macedonia de Nord au declarat faptul că personalul medical împreună cu răniții au fost transportați la un alt spital. De asemenea s-au raportat 10 morți.

Incendiu spital Macedonia. Autoritățile anunță că bilanțul morților este în creștere

La momentul actual, Venko Filipce, Ministrul Sănătății, a afirmat faptul că cel mai probabil numărul victimelor va crește.

Incendiul a fost raportat la ora 19 GMT. La fața locului au intervenit pompieri, aceștia având nevoie de mai multe ore ca să poată stinge focul în totalitate.
Momentan, nu se cunosc cauzele ce au declanșat incendiul și nici nu este sigur câți pacienți se aflau internați în spital în acel moment.

Mai mult decât atât, oficialii Ministerului Sănătății din Macedonia de Nord au afirmat faptul că personalul medical rănit împreună cu pacienții au fost evacuați și transferați la alte unități medicale din Skopje.

În Macedonia de Nord cresc cazurile de Covid-19

Începând cu luna august, în Republica Macedonia de Nord, cazurile de Covid-19 au început să se înmulțească alarmant. Din populația totală de 2 milioane de oameni a acestei țări, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 700 de cazuri noi și 24 de decese.

De asemenea, de la începutul pandemiei, au fost raportate 6.100 de persoane decedate din cauza noului coronavirus.

Zeci de oameni au murit într-un incendiu la un spital din Irak

În luna iulie 2021, la un spital din orașul irakian Nasiriya, a pornit un incendiu într-o secție de izolare a bolnavilor de Covid-19. Au fost raportați mai mult de 60 de persoane care și-au pierdut viața în acel incendiu.

Nu se știe cu certitudine cauza incendiului de la spitalul al-Hussein însă rapoartele spun că focul a început după ce a explodat un rezervor de oxigen.

Din cauza sistemului de îngrijire care se află într-o situație deplorabilă în special având în vedere contextului conflictual în care se află țara, rudele victimelor care și-au pierdut viața în acel incendiu au făcut proteste au protestat în afara facilității.

Premierul Mustafa al-Kadhimi a ordonat arestarea șefului spitalului.

Incendiu la Institutul „Matei Balș” din București

Și în România, la începutul anului 2021, a avut loc un incendiu devastator la Institutul Matei Balş din Bucureşti  la Pavilionul 5. În urma incendiului au murit mai multe persoane şi peste 120 de pacienţi cu COVID-19 au fost evacuaţi de urgenţă.

„Pacienţii sunt evaluaţi. Până acum au fost transferaţi la „Victor Babeş” patru pacienţi. După informaţiile mele, cu siguranţă vor fi şi alte transferuri. Pacienţii sunt evaluaţi în acest moment în camera de gardă la „Matei Balş”. Este clar că este o problemă şi vorbim despre institutul cel mai bine finanţat din această ţară”, a declarat Vlad Voiculescu.

Și Raed Arafat a oferit declarații la acel moment despre tragedia de la „Matei Balș”:

„În primul rând vreau să transmit condoleanţe familiilor pacienţilor care au murit! Vorbim despre 4 persoane, trei găsite carbonizate şi unul care nu a mai putut fi resuscitat. la ora 5.05 apelul la 112, 5.13 minute a fost primul echipaj. La 5.14 minute a fost declanşat planul roşu. Mai multe forţe din partea ISU, Floreasca, SAJ, şi din partea Poliţiei şi Jandarmeriei. De la început au fost informaţi domnul priministru şi ministru al Sănătăţii. La centrul de coordonare se afla domnul ministru Bode care este în legătură cu noi”, a afirmat acesta.

Adauga un comentariu