National

Incendiu la Universitatea Politehnică din București! Flăcările au cuprins subsolul clădirii rectoratului

Publicat: 16 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Incendiu la Universitatea Politehnică din București Flăcările au cuprins subsolul clădirii rectoratului
Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență București, incendiul a izbucnit la subsolul clădirii rectoratului, manifestându-se pe o suprafață de 50 de metri pătrați, într-o cameră tehnică.

Marți, 16 februarie, a avut loc un incendiu la Universitatea Politehnică din București, cea mai veche și prestigioasă universitate cu profil tehnic din România. Flăcările au cuprins subsolul clădirii rectoratului.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență București, incendiul a izbucnit la subsolul clădirii rectoratului, manifestându-se pe o suprafață de 50 de metri pătrați, într-o cameră tehnică.

Din fericire, în urma incendiului, nu au fost înregistrate victime.

Purtătorul de cuvât ISU, Daniel Vasile, a vorbit la Antena 3 despre incendiul din București. Acesta a anunțat că încendiul a fost stins, însă au fost degajări mari de fum.

”Incendiul a fost localizat și în doar în urmă cu doar câteva minute a fost stins. A fost vorba de un incendiu care s-a manifestat în subsol, într-o cameră tehnică, pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați, însă a fost o degajare foarte intensă de fum care s-a propagat în toate spațiile de la subsol, dar și către parterul rectoratului de la Politehnica București. Important este că sunt persoane rănite în urma acestui eveniment și în acest moment, o parte din resurse sunt retrase din dispozitiv.

Cu siguranță sunt pagube în încăperea respectivă cel puțin, provocate de atât de incendiu, dar și de apa folosită pentru stingere. A fost mai degrabă o ardere mocnită, pentru că flacără nu s-a observat de la bun început. Probabil că incendiul s-a manifestat în subsol dar nu a fost observat de personalul care se regăsea în această clădire a rectoratului”, a spus Daniel Vasile, purtător de cuvât ISU, în exclusivitate la Antena 3.

Zi marcată de incendii. Încă un incendiu s-a petrecut în Constanța

Marți dimineață, a fost sesizat un incendiu, prin apelarea la numărul unic de urgență 112. Astfel, pompierii constănțeni au intervenit pentru a lichidat un incendiu, care a avut loc la etajul al șaselea al unui bloc de pe bulevardul Mamaia din Constanța.

Din păcate, o femeie s-a aruncat de la balconul apartamentului său cuprins de flăcări și a decedat la scurt timp după căzătură.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, pompierii militari au fost sesizați să intervină de urgență pentru a lichida un incendiu care s-a produs într-un apartament aflat la etajul șase, dintr-un bloc cu șapte niveluri de pe bulevardul Mamaia.

„Se intervine cu trei autospeciale de stingere și autospeciala cu scară. Apartamentul arde generalizat, cu flacără deschisă și degajare mare de fum”, au precizat sursele citate pentru CT News.

O femeie s-a aruncat de la balcon pentru a nu arde de vie

În împrejurări încă necunoscute, bărbatul aflat în locuință a reuşit să se autoevacueze, ieşind pe scări din locuinţa în flăcări.

Din primele informații, o femeie a sărit de la geam și s-a aflat în stop cardio-respirator, cadrele medicale aflate la fața locului încercând să o readucă la viață.

„Femeia iese cu spatele pe fereastra balconului, înconjurată de un fum negru, des. Ea încerca să se agaţe de marginea balconului însă mâinile îi alunecase şi a căzut în gol, de la etajul 6”, potrivit declarației unui martor.

Din păcate, a fost declarat decesul femeii. Medicii nu au mai putut să facă nimic pentru a o salva.

Adauga un comentariu