National

Incendiu puternic la o terasă din judeţul Bacău. Flăcările s-au extins, iar mai multe persoane au fost evacuate – FOTO, VIDEO

Publicat: 01 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Incendiu puternic la o terasă din judeţul Bacău. Flăcările s-au extins iar mai multe persoane au fost evacuate - FOTO VIDEO
O terasă din municipiul Onești a fost cuprinsă de flăcări

În dimineaţa zilei de 1 decembrie 2021, mai precis la ora 1.33, a mai izbucnit un incendiu puternic în România. De această dată a fost cuprinsă de flăcări o terasă grill din municipiul Oneşti, judeţul Bacău.

La faţa locului, pe strada Republicii, s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un echipaj SMURD Oneşti. Mai apoi, la locul intervenţiei s-au mai deplasat o grupă operativă, o autoplatformă, o autospecială de stingere cu apă şi spumă de la G. I. Comăneşti şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă (ASAS) de la P. L. Livezi. În sprijin au mai acţionat o autospecială de stingere cu apă şi spumă de la SPSU Chimcomplex, o ASAS de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Tg. Ocna, o ASAS de la D. P. Bacău şi o autoplatformă.

Incendiu în municipiul Oneşti. Pompierii din Bacău au intervenit de urgenţă după ce o terasă s-a făcut scrum

Terasa grill de la o imobil a fost cuprinsă de flăcări, iar incendiul s-a extins şi la acoperişul blocului. Casa scării blocului de deasupra a fost inundată de fum. S-au aplicat măsuri PSI şi s-au evacuat iniţial 16 adulţi şi 2 minori din blocul de locuinţe.

Aproximativ 300 de metri pătraţi de restaurant şi terasă, aflate la parterul unui bloc de tip P+4 şi acoperişul acestuia (asteriala lemn cu învelitoare din azbociment) pe circa 500 de mp au ars.

Mai apoi, s-au mai evacuat 40 de persoane din a doua scară de bloc. S-a procedat la evacuarea unei persoane din balcon de la etajul 3. De asemenea, a fost preluată de echipajul Serviciului de Ambulanţă Judeţean o persoană cu arsuri la nivelul corpului, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău.

S-a lucrat la stingerea incendiului puternic, iar momentan nu se cunoaște cauza producerii acestuia.

Incendiu în Piatra Neamț, la Muntele Pietricica

Ieri seară, un alt incendiu puternic a avut loc la Muntele Pietricica din Piatra Neamț. Zeci de pompieri, printre care și din Iași, s-au deplasat la fața locului pentru a stinge flăcările imense. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț au ars circa 20 de hectare de vegetație uscată.

„În jurul orei 22:26, prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în municipiul Piatra Neamț, pe muntele Pietricică.
Incendiul se manifesta cu flacără deschisă pe o suprafață mare, existând posibilitatea propagării la mai multe locuințe, la o mănăstire (Mănăstirea Pietricică) și la fondul forestier (condiții meteo nefavorabile, vânt puternic).

Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit forțe și mijloace de la:
– ISU Neamț cu 8 autospeciale, 7 autoturisme de serviciu, 2 microbuze cu 147 militari,
– ISU Bacău cu 3 autospeciale de stingere cu 13 miltari,
– ISU Iași cu 2 autospeciale de stingere cu 7 militari,
– 45 de  lucrători de la Direcția Silvică (Ocoalele Silvice de la Vaduri, Gârcina și Roznov),
– 25 angajați de la Primăria Piatra Neamț (BMSU, Publiserv și Salubritas) și
– voluntari.

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 01:20.
A ars vegetaţie uscată pe o suprafață de aproximativ 20 ha.
În această seară au rămas pentru supravegherea zonei două echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului Piatra Neamț și 8 lucrători de la Ocolul Silvic Vaduri.
Cauză probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire.
Forțe și mijloace de la IPJ, IJJ și Poliția Locală au intervenit în sprijinul forțelor de intervenție pentru desfășurarea în bune condiții a misiunii de stingere”, au transmis reprezentanții ISU Neamț.

Pompierii ieșeni au tras un semnal de alarmă și au precizat o serie de măsuri de prevenire a incendiilor.

 

Adauga un comentariu