Titlurile zilei

Incendiul de la Romstal Iași este un mister! Alarma a pornit de două ori până să fie observat focul. Paznicii nu au văzut nimic – Foto, Video Exclusive

Publicat: 04 iul. 2020
La locul incendiului s-au deplasat 4 autospeciale de stingere cu apă, 4 autospeciale pentru transport apă, o autoplatformă, un autovehicul terapie intensivă, un transport de victime multiple.
Incendiul de la Romstal a fost stins de pompieri după ore întregi de luptă cu flăcările

Incendiul de la Romstal Iași rămâne un mister. Din câte se pare, focul ar fi pornit din interior și nu a fost observat de nimeni timp de aproape două ore. Pompierii au luptat cu flăcările și au reușit să le lichideze, însă pagubele sunt uriașe. Acum, autoritățile fac o anchetă pentru a stabili cum s-a ajuns la un asemenea dezastru

Incendiul de la Romstal a apărut parcă de nicăieri. În noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 2:30, un apel la numărul unic de urgențe avea să anunțe că sediul Romstal este cuprins de flăcări. Imediat, pompierii din Iași au intervenit la fața locului și au început lupta cu flăcările.

„În data de 3 iulie, în jurul orei 1:30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a județului Iași a fost solicitat să intervină la un incendiu situat în municipiul Iași. La locul intervenției s-au deplasat 4 autospeciale de stingere cu apă, 4 autospeciale pentru transport apă, o autoplatformă, un autovehicul terapie intensivă, un transport de victime multiple. În total am dislocat la fața locului un număr de 50 de pompieri. Din cauza degajării mari de fum, s-a luat decizia de a transmite prin sistemul de avertizare RO-ALERT un mesaj către populație. Din cauza faptului că incendiul a afectat alte două clădiri, s-a luat decizia de a evacua populația din zonă. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 4. Nicio persoană nu a fost rănită. Cauza producerii incendiului este în curs de stabilire”, a declarat plt. maj. Covăsneanu Gabriel, purtătorul de cuvânt ISU Iași.

Alarma de la Romstal a pornit de două ori până să fie observat incendiul

Locuitorii din zonă au observat cum a început incendiul de la Romstal.

„A început din partea aceea, de la restaurant, și s-a extins. Stăteam pe balcon, am văzut flacără și am anunțat băieții de la spălatorie și am venit să îi ajut să scoată covoarele. Avea flacără foarte mare, așa e necazul”, a spus unul dintre martori.

Ciudat este faptul că alarma sediului a pornit, însă agenții de pază nu au observat focul. Firma de pază a fost inițial anunțată prin sistemul de securitate că ar putea fi o problemă la depozit. Cei de acolo au venit să verifice, însă nu au văzut nimic ieșit din comun, însă au revenit după alte 10 minute, când au mai primit un semnal de alarmă. Atunci au găsit depozitul în flăcări. Cel mai probabil, potrivit unor surse, focul ardea deja la interior de cel puțin două ore până să poată fi văzut de afară. Depozitul cu materiale sanitare și termice care a ars ca o torță se afla chiar în apropierea Spitalului de Recuperare din Iași. Pagubele sunt greu de estimat, mai ales că incendiul s-a extins și la alte clădiri din apropiere.

Pompierii nu au stabilit până acum cauzele incendiului de la fabrica de șosete

La sfârșitul lunii mai, un alt incendiu puternic a distrus totul în cale. Atunci, focul a izbucnit la Timtex Company SRL, o fabrică de șosete. Nici până în acest moment nu au reușit anchetatorii să stabilească de la ce a pornit totul, iar locuitorii din zonă vorbesc în continuare despre o posibilă manevră. Societatea Comercială Timtex Company SRL, cu punctul de lucru în Iași, producea șosete și ciorapi din bumbac 100% sau amestec cu poliamidă, șosete și ciorapi elasticizați cu elastan, precum și din alte tipuri de fire (lână, microfibră etc.). Aceste materiale au întreținut focul până când din toată fabrica nu a mai rămas nimic.

Timtex Company SRL era o societate cu obiect de activitate „fabricarea prin tricotare sau croșetare a ciorapilor și articolelor de galanterie”, cu sediul social în stradela Vântu, nr.3. Societatea este controlată de omul de afaceri Dănuț Timofti, care are calitatea de administrator și unic asociat. În 2018, cifra de afaceri a firmei a fost de 608.203 lei, profit de 182.813 lei, datorii de 638.363 lei, cu 25 de angajați. Firma a fost înființată în 1994. Având în vedere toate acestea, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Iași au declanșat propria anchetă. Acum, pompierii din Iași trebuie să stabilească care sunt cauzele incendiului în ambele cazuri.


Comentarii
  • ori sunt interese imobiliare , ori firmele vor sa inchida pe plus .. si au o polita grasa de asigurare de ridicat , ori vor sa ascunda ceva. ala e foc pus .

  • Afacerea nu a mai mers din cauza covid19
    Afacerea nu poate fi vanduta ca in vremurile astea nu mai merge mai nimic in privat.
    Asa ca TNT si adio.
    Acuma intrebare: La cat ajunge asigurarea ? Eu cred ca cel putin 1 milion de euro.
    Ia asigurarea si ridica blocuri, cam asta-i smecheria. Sau da Chirica terenul lui Niculita, Bolobita, Tolea, Cristin. N-avem noi bani la cate lovele au pascanenii astia.

Adauga un comentariu