International

Incendiul din California face victime umane. Două persoane au ars de vii în propria maşină – GALERIE FOTO

Publicat: 02 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Incendiul din California face victime umane. Două persoane au ars de vii în propria maşină - GALERIE FOTO
Incendiul, denumit "McKinney Fire", este cel mai mare din California din acest an

Oamenii încearcă să fugă de incendiul din California ce se extinde rapid, determinând astfel sute de familii să îşi părăsească locuinţele. Într-un astfel de scenariu au pierit şi doi soţi, ce au ars de vii în propria maşină.

Cadavrele celor doi au fost găsite într-un autoturism, pe o alee a unei proprietăți private arse complet în incendiu.

Incendiul din California face victime umane

Anchetatorii au declarat pentru ABC News că în timpul incendiului din California, cei doi soţi ar fi încercat să fugă în grabă, dar că probabil nu au mai avut timp. Nu au fost făcute însă publice informații despre cine erau cei doi, deoarece familiile nu fuseseră încă anunțate.

Incendiul, denumit „McKinney Fire”, este cel mai mare din California din acest an, au anunţat autorităţile.

De altfel, în urma incendiului, care a izbucnit vineri după-amiază, 29 iulie, și s-a extins rapid din cauza secetei, a vântului puternic și a fuza unei combinații de combustibil uscat după o secetă și vântul puternic, l-a determinat pe guvernatorul statului Californiei, Gavin Newsom, să declare stare de urgență.

Autorităţile au anunţat că aproximativ 650 de pompieri încearcă fără succes să stingă incendiul, şi ca peste 2.000 de locuitori din zona Pădurii Naționale Klamath au fost nevoiți să plece de urgență.

Printre aceştia se afla şi Harlene Althea Schwander, artistă, care a povestit că se mutase de o lună de zile în casă pe care a trebuit acum să o evacueze de urgenţă. Femeia a declarat că nici măcar nu apucase să despachetase totul. Mai mult chiar, incendiul i-a distrus toate tablourile pictate.

„Locuitorii din zonele învecinate ar trebui să fie pregătiţi să plece dacă este necesar. Vă rugăm să nu ezitaţi să evacuaţi”, a scris pe Twitter şeriful comitatului.

Din nefericire, sezonul incendiilor din California, un stat care mereu s-a confruntat cu o situaţie de secetă persistentă, ar putea dura câteva luni. Totodată, amintim că în ultimii ani, California şi alte regiuni din vestul Statelor Unite au fost devastate de incendii rapide şi importante sub efectul încălzirii globale.

Schimbările climatice sunt cauza incendiului din California

În acest context, meteorologul Brad Schaaf a declarat pentru New York Times că fumul de la incendiul McKinney ar putea scădea temperaturile, ceea ce ar contracara apoi unele dintre „ingredientele furtunii” periculoase. De altfel, este al doilea incendiu major care a lovit statul în ultimele zile. Oak Fire, lângă Parcul Național Yosemite, continuă să urle după opt zile, dar a reușit să fie oprit totuși în proporție de 67%, a declarat departamentul de pompieri Cal Fire.

Statul California, care se confruntă cu condiții grave de secetă, mai are de tras luni întregi de incendii în față. Specialiștii afirmă că schimbările climatice cresc riscul de vreme caldă și uscată, care este probabil să alimenteze incendiile de vegetație.

De la începutul erei industriale, planeta s-a încălzit deja cu aproximativ 1,1 °C  și temperaturile vor continua să crească dacă guvernele din întreaga lume nu vor reduce drastic emisiile. Drept exemplu este și incendiul din California, care nu este primul incident de acest fel. Vă aducem aminte că cele mai grave incendiii din istoria umanității au avut loc în Australia.

Acum însă, incendiul din California a produs și victime umane, după ce doi soți au ars de vii în propria lor mașină.

Adauga un comentariu