Local

Încep lucrările de modernizare a zonei de agrement C. A. Rosetti. Iată cum va arăta zona de grătare – FOTO

Publicat: 07 mai 2020

Zona de agrement C.A. Rosetti din municipiul Iași va deveni șantier. Primarul Mihai Chirica a demant ieri ordinul de începere a proiectului pentru reabilitarea zonei C.A. Rosetti, valoarea lucrărilor fiind de peste șapte milioane lei. Investiția se derulează prin Programul Operațional Regional

Zona de agrement C.A. Rosetti din municipiul Iași va fi reabilitată integral. Primarul Mihai Chirica a semnat ieri, 6 mai, ordinul de începere a lucrărilor prevăzute în cadrul proiectului cu finanțare europeană legat de refacerea zonei de agrement. Lucrările vor fi executate în cel mult 24 de luni. Firma care se va ocupa de lucrare este SC Con Ted Company SRL, contra unei sume de 7.3 milioane lei cu TVA. Proiectul privind reabilitarea zonei C.A. Rosetti se derulează cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional (POR), pe Axa 4, și are o valoare totală de 13.9 milioane lei (circa 2.9 milioane euro). Proiectul se derulează pe o perioadă totală de 36 de luni și presupune înfrumusețarea zonei de agrement C. A. Rosetti.

Proiectul zonei de agrement include și rețele Wi-Fi

Proiectul legat de întreaga zonă de agrement C.A. Rosetti include reconversia și refuncționalizarea a 17.912 metri pătrați de teren neutilizat. În acest scop vor fi demolate clădirile aflate într-o stare avansată de degradare existente pe terenul respectiv, vor fi modernizate căile de acces și amenajate alei pietonale, precum și spații verzi. Se vor face lucrări de defrișare a vegetației existente, modelare a terenului, plantare cu plante perene și gazonare a suprafețelor, inclusiv plantarea de arbori și arbuști. De asemenea, vor fi create facilități pentru recreere pe terenurile amenajate, respectiv zone speciale pentru practicarea sportului, locuri de joacă pentru copii. Va fi instalată o rețea de Wi-Fi cu acces public, vor fi instalate sisteme de supraveghere video și elemente de mobiler urban. În zona de agrement C.A. Rosetti vor fi făcute racordări la rețelele de utilitate publică, precum și sisteme de irigații și iluminat pentru spațiile amenajate.

Adauga un comentariu