Local

Încep lucrările pe noul drum care va facilita accesul la Aeroportul Internațional Iași. Proiectul are o valoare de peste 154 de milioane de lei – FOTO

Publicat: 25 mai 2024
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Încep lucrările pe noul drum care va facilita accesul la Aeroportul Internațional Iași. Proiectul are o valoare de peste 154 de milioane de lei - FOTO
Proiectul privind lucrările de la noua arteră care va deservi accesului la Aeroportul Internațional Iași este pe masa consilierilor județeni

Încep lucrările pe noul drum care va facilita accesul la Aeroportul Internațional Iași. Proiectul de hotărâre este pe masa consilierilor județeni

În cadrul ședinței ordinare de pe data de 29 mai 2024, aleșii județului vor supune votului proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a indicatorilor economici pentru realizarea noului drum ce va face legătura cu Aeroportul Internațional Iași. Este vorba despre segmentul din drumul județean de 3 kilometri, DJ282G Aroneanu, către aerogara ieșeană. În același proiect de hotărâre va fi aprobată și modernizarea drumului județean DJ 282G, aflat la limita cu municipiul Iași – comuna Aroneanu – Rediu Aldei, cu o lungime de aproximativ 6,5 kilometri.

Încep lucrările pe noul drum care va facilita accesul la Aeroportul Internațional Iași. Proiectul de hotărâre va fi aprobat de plenul Consiliului Județean

Miercuri, 29 mai 2024, plenul Consiliului Județean se va reuni pentru a supune votului peste 20 de proiecte de hotărâre. Printre acestea se numără și cel cu privire la aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții privind modernizarea infrastructurii transportului rutier, respectiv modernizarea drumului județean DJ 282G și realizarea drumului de legătură din DJ 282G pe traseul Aroneanu – Aeroportul Internațional Iași.

Valoarea totală a lucrărilor este de 154.445.497,70 lei, fără TVA. Mai exact, modernizarea drumului județean DJ 282G va ajunge la 89.578.388,67 lei, lucrările pentru drumul de legătură către aerogara ieșeană va avea o valoare de 60.233.744,10 lei, iar breteaua de acces va fi realizată cu suma de 4.633.364,93 lei, fără TVA.

„Este importantă reabilitarea şi modernizarea căilor de transport feroviare, reabilitarea şi modernizarea aeroportului, astfel încât să poată  fi realizat un nod de transport intermodal în imediata apropiere a aeroportului care să  deservească  centrele logistice create în perspectiva dezvoltării, digitalizării și a inteligenței artificiale, devine din ce în ce mai apropiată și mai imperativă implementarea conceptului de dezvoltare integrată și sistemică  a industriei 4.0. Aceasta înseamnă că zonele și orașele Uniunii Europene care vor implementa aceste sisteme digitalizate și robotizate de producție vor avea nevoie atât de baze logistice, cât şi de noduri intermodale de transport, cuplate la reţele eficiente de transport rutier, feroviar, aerian şi naval (acolo unde este cazul)”, se arată în proiectul de hotărâre publicat.

Drumul ce urmează să fie modernizat are o lungime de 6,846 kilometri

Drumul județean DJ 282G, ce urmează să fie modernizat, are o lungime de 6,846 kilometri. Segmentul de legătură către Aeroportul Internațional Iași își va avea originea în drumul județean DJ 282G, localitatea Aroneanu și face legătura directă cu Aeroportul Internațional Iași, având o lungime de 2,640 kilometri.

„Infrastructura de transport rutier care poate asigura accesul în zona Aeroportului Internațional Iași este necorespunzătoare și pentru modernizarea acesteia este necesară  îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie şi a suprafeţelor de rulare, mărirea capacităţii portante, ţinând cont de perspectiva dezvoltării traficului şi realizarea caracteristicilor geometrice ale drumurilor conform normativelor în vigoare. Tronsonul de drum judeţean D j 282G propus pentru modernizare are o lungime de 6,846 km începând din km 2+530 (limita Municipiului Iaşi) până  la km 9+376 (sat Rediu Aldei, comuna Aroneanu). În momentul de faţă, pe sectorul de drum studiat, infrastructura este insuficient dezvoltată  sau prezintă  un grad ridicat de deteriorare, îngreunând astfel desfăşurarea traficului rutier şi pietonal în zonă”, se mai arată în documentele publicate.

Încep lucrările pe noul drum care va facilita accesul la Aeroportul Internațional Iași. Plenul Consiliului Județean se va reuni pe data de 29 mai 2024, pentru a supune votului peste 20 de proiecte de hotărâre.

Comentarii
  • Nu e frumos sa vrei raul dar speram sa va platesca dupa fapta si rasplata! Dedicatie pt dl ,,PINOCHIO ,,AEROPORT IASI

  • Gargară politică și fluturare de proiecte în ochii ieșenilor, marca PNL, nimic concret în patru ani de mandat vizavi de infrastructura rutieră. Dacă voia voturi, Alexe trebuia să fi făcut ceva în acest sens până acum dar a dovedit că nu-l interesează cum se circulă în județ.

  • Daca vreti sa se dezvolte Aeroportul trebuie facuta curatenie managerul demis si conducerea lui C.A dizolvat si trebuie profesionisti nu tot felul de terchea si o ancheta fff serioasa eu cred ca comentariile citite sun adevarate.

  • Drumurile bune arata civilizatia unei tari. Dar cati bani trebuie imprumutati de CJ? Cele mai mari tunuri la lucrari de drumuri se dau. Straturi mai subtiri turnate decat cele incasate si schimbarea pietrei concasate de munte cu pietris de rau la jumate de pret de aici vin multi bani. Constructorii fac economii politicienii primesc .

Adauga un comentariu