Eveniment-Social

Începând de astăzi, școlile din Iași trebuie să afișeze locurile la clasa pregătitoare. Când se fac înscrierile? – FOTO

Publicat: 25 mart. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Începând de astăzi școlile din Iași trebuie să afișeze locurile la clasa pregătitoare. Când se fac înscrierile - FOTO
Astăzi, școlile din Iași sunt obligate să afișeze numărul de clase clase pregătitoare alocate

Potrivit ordinului privind Calendarul înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2024-2025, publicat în Monitorul Oficial astăzi, 25 martie 2024, școlile din Iași sunt obligate să afișeze numărul de clase pregătitoare alocate, inclusiv pe site, dacă există, dar și pe cel al Inspectoratului Școlar Județean Iași (ISJ). Părinții pot depune cererile de înscriere între 11 aprilie și 14 mai.

Școlile sunt obligate să afișeze, la avizier sau pe site, numărul de clase pregătitoare în anul școlar 2024-2025

Astăzi, 25 martie 2024, școlile sunt obligate să afișeze, la avizier sau pe site, numărul de clase pregătitoare în anul școlar 2024-2025, potrivit Calendarului înscrierilor la clasa pregătitoare, publicat în Monitorul Oficial vineri, 22 martie. Pe 26 martie, va fi afișată de inspectorate metodologia înscrierii, iar pe 27 martie se vor face cunoscute criteriile specifice de departajare. Părinții pot depune cererile de înscriere în perioada 11 aprilie – 14 mai.

Etapele de înscriere în învățământul primar

În perioada 14-17 mai 2024, are loc procesarea de către Comisia națională de înscriere a copiilor în învățământul primar (Comisia națională) a cererilor de înscriere cu ajutorul aplicației informatice, precum și repartizarea copiilor la școala de circumscripție. În perioada 20-27 mai 2024, se desfășoară procesarea, la nivelul unităților de învățământ, pe baza informațiilor din cererile-tip de înscriere și din documentele depuse/transmise de părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât la școala de circumscripție, pe locurile rămase libere. Admiterea sau respingerea cererilor acestora, la nivelul comisiei de înscriere din unitățile de învățământ, prin aplicarea criteriilor generale și specifice de departajare și validarea de către Consiliul de administrație al unității de învățământ a listei candidaților admiși în această fază. Marcarea, în aplicația informatică, a cererilor-tip de înscriere pentru candidații admiși în această fază.

Pe 28 mai 2024 are loc procesarea de către Comisia națională a cererilor-tip de înscriere cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali au solicitat înscrierea la o altă unitate de învățământ decât la școala de circumscripție, dar nu au fost admiși din lipsă de locuri și care au exprimat, în această fază, opțiunea pentru înscrierea în școala de circumscripție.

În data de 29 mai 2024, vor fi afișate, în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar, numele candidaților înmatriculați și numărul de locuri rămase libere.

Adauga un comentariu