Eveniment-Social

Începe Festivalul Străzii Lăpușneanu, ediția a IV-a, la Iași!

Publicat: 15 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Începe Festivalul Străzii Lăpușneanu ediția a IV-a la Iași
Festivalul Străzii Lăpușneanu, ediția a IV-a este un proiect organizat de Ateneul Național Iași

Proiectul realizat de Ateneul Național din Iași, Festivalul Străzii Lăpușneanu, ediția a IV-a, se va desfășura în perioada 16-18 septembrie 2022. În cele trei zile de spectacol ale festivalului vor fi prezentate publicului foarte multe evenimente. Două dintre cele mai importante concerte vor fi susținute în aceste zile de Opera Națională Română și Zero Zahăr. Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași, spune că va fi realizat cel mai mare târg de anticariate

Se dă startul celei de-a IV-a ediții a Festivalului Străzii Lăpușneanu la Iași. Weekend-ul 16-18 septembrie va fi unul de mare sărbătoare pentru toți ieșenii, dar mai ales pentru strada Lăpușneanu. Până acum, au fost desfășurate trei ediții ale festivalului de către Ateneul Național din Iași, alături de Complexul Național „Moldova”, Muzeul Unirii, Casa de Cultură a Studenților Iași, Muzeul Municipal „Regina Maria“, dar și de alți parteneri rezidenți. Vineri, sâmbătă și duminică sunt trei zile de festival, unde ieșenii pot urmări lansări de carte, concerte, târg de anticariate pentru a deservi întreaga societate culturală.

Andrei Fermesanu, manager interimar al Operei Romane din Iasi
Andrei Fermeșanu felicită Ateneul Național din Iași pentru cea de-a IV-a ediție a Festivalului Străzii Lăpușneanu

Echipa Ateneului Național din Iași dă start festivalului

 Gheorghita Rusu Piersic, directorul Strazii Festivalului Lapusneanu si manager interimar la Editura Junimea
Gheorghiță Rusu Piersic se bucură de popularitatea pe care festivalul Străzii Lăpușneanu a avut-o în ultimii ani

Festivalul Străzii Lăpușneanu, ediția a IV-a, este un proiect organizat de Ateneul Național Iași, în parteneriat cu rezidenți ai străzii Lăpușneanu, instituții, dar și cu agenți economici care activează în zonă. Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași, spune că în la cele trei zile de spectacol vom avea sute de spectacole, concerte, evenimente sau lansări de carte.

„Dăm startul celei de-a IV-a ediții a Străzii Lăpușneanu, festival născut dintr-o dorință de a arăta tot ce e mai bun și mai frumos, poate, pe una dintre ultimele străzi ale României care mai amintește de viața de altădată. Vom avea cel mai mare târg de anticariate din România, sute de spectacole, concerte, evenimente, lansări de carte, făcute în mare parte cu artiști locali. Asta pentru că în primul rând, asta vrem să arătăm și să dezvoltăm și sperăm, de ce nu, dacă și vremea ne ajută, toate cele trei zile pregătite vineri, sâmbătă și duminică să fie ca o mare de oameni care vin să se bucure de ce are orașul mai bun să-i ofere”, declară Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași.

În cele trei zile de festival, ieșenii pot urmări spectacolele, recitalurile, concertele pregătite special pentru ei.

„Ne bucurăm de popularitatea pe care festivalul a acumulat-o în cei trei ani, chiar dacă în ultimii doi ani au fost restricții pandemice. Anul acesta, am zis că ne ajută și vremea să facem trei zile frumoase pentru această stradă, și bineînțeles, pentru toți ieșenii”, declară Gheorghiță Rusu Piersic, directorul Străzii Festivalului Lăpușneanu și manager interimar la Editura „Junimea“.

 Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași
Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași, a prezentat câteva informații referitoare la cele trei zile de spectacol

Ieșenii sunt așteptați, trei zile consecutiv, la festivalul Străzii Lăpușneanu, ediția a IV-a

 

umbrelute pe strada Lapusneanu Iasi
Sunt trei zile consecutive de festival, de spectacole, târg de antichități, concerte, recitaluri care se vor desfășura pe Strada Lăpușneanu

Sunt trei zile consecutive de festival, de spectacole, târg de antichități, concerte, recitaluri care se vor desfășura pe Strada Lăpușneanu. În aceste trei zile de sărbătoare vor fi concerte de muzică folk, pop, rock, jazz și muzică clasică. În acest an, este invitată opera Națională Română din Iași, cu un recital în curtea Muzeului Unirii și numeroase nume ale scenei ieșene.

„Felicitări Ateneului Național din Iași pentru cea de-a IV-a ediție a Festivalului Străzii Lăpușneanu, un eveniment devenit deja tradiție în Iași, care adună atât de multe spectacole. Opera Națională nu face excepție, întotdeauna vine cu recitaluri, cu produse artistice pe care noi le creăm în laboratoarele de creație ale operei pentru a deservi o societate culturală pe care Iașul o are și o merită“, declară Andrei Fermeșanu, manager interimar al Operei Române din Iași.

Vineri, 16 septembrie 2022, festivalul va debuta cu o ceremonie de depunere coroană, la ora 11.00. Seara, de la ora 19.00, cei interesați vor putea urmări concertul live „C´est si bon”, iar de la ora 20.30, concertul Live al trupei The City Band.

Sâmbătă, 17 septembrie 2022, începând cu ora 11.00, părinții își pot aduce copiii pentru a viziona spectacolul de teatru „Cenușăreasa”. Începând cu ora 17.00, Opera Națională Română din Iași va avea un recital pe scena mare.

Ziua de duminică și ultima zi a festivalului, 18 septembrie 2022, ora 12.00, începe cu bucurie pentru copii deoarece „Capra cu trei iezi” este spectacolul de teatru ce sigur le va capta atenția. Seara, iubitorii trupei „Fără Zahăr” îi vor putea urmări pe scenă pe aceștia.

Publicul este așteptat într-un număr mare la Festivalul Străzii Lăpușneanu, ediția a IV-a, începând de vineri, 16 septembrie 2022.

Adauga un comentariu