National

Închisoare pentru un senator ALDE. A fugit de poliţie după ce a fost prins băut la volan

Publicat: 12 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Închisoare pentru un senator ALDE. A fugit de poliţie după ce a fost prins băut la volan

Mihai Ruse, senatorul ALDE în oraşul Brăila, a primit o condamnare din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la un an, 3 luni şi 10 zile închisoare cu suspendare. Acesta a fost găsit sub influenţa băuturilor alcoolice la volan, însă a fugit de la faţa locului. Acesta a fugit de poliţişti ascunzându-se în curtea casei sale, de unde nu a mai vrut să iasă.

Senatorul a fost condamnat de Instanţa supremă la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

„Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest. În urma testării, a rezultat că inculpatul avea, la ora 18,21, o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul respirat. Conducătorului auto i s-a solicitat să se deplaseze cu organele de poliţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest sens, i s-a solicitat inculpatului să asigure autoturismul şi apoi să însoţească organele de poliţie la Postul de Poliţie Măxineni, în vederea întocmirii actelor de constatare. În timp ce lucrătorii de poliţie începuseră operaţiunea de imprimare pe suport de hârtie a rezultatului obţinut în urma testării, inculpatul s-a urcat în autoturismul pe care-l condusese, însă, în loc să-l asigure, a demarat în viteză şi s-a deplasat până la locuinţa sa, unde a oprit şi s-a ascuns în curtea imobilului, fără a mai răspunde la solicitările lucrătorilor de poliţie care plecaseră în urmărirea sa”, spun procurorii.

Adauga un comentariu