Polițiștii ieșeni au intervenit în municipiul Iași, în parcarea magazinului Lidl, Nicolina. Inițial, polițiștii care s-au deplasat la fața locului au crezut că îi este rău, însă șoferul autoturismului era în stare avansată de ebrietate și nu dorea să coboare din autoturism.
Astfel, polițiștii au fost nevoiți să spargă geamul autoturismului și să-l scoată ptr a fi transportat la IML.
De asemenea, la fața locului s-a deplasat și o ambulanță.
„La data de 12 mai a.c., în jurul orei 17.20, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Iași au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat, posibil sub influența alcoolului, se află la volanul unui autoturism, cu motorul pornit, în parcarea unui hipermarket, din municipiul Iași.
Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar la volanul autoturismului au identificat un bărbat, de 47 de ani, din municipiul Iași.
Acesta emana halenă alcoolică, însă a refuzat testarea cu aparatul alcooltest și prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, iar cercetările sunt continuate”, transmit reprezentanții IPJ Iași.
Sursa: Canalul WhatsApp Radar Iasi
Cat avea alcool in organism? Jurnaliștilor urmariti cazul.
De ce ești curios…nu mai avem voie să stăm în mașină și să bem? La oprit cineva din mers….?
Vrei să zici că bea în mașină cu motorul pornit? Nu prea cred.
Conform legislației din România, nu ai voie să consumi băuturi alcoolice în mașină chiar dacă ești oprit într-o parcare, dacă te afli la volan și există posibilitatea ca autovehiculul să fie pus în mișcare.
Poliția poate interpreta faptul că te afli „în poziția de conducător auto”, ceea ce înseamnă că:
dacă te afli pe scaunul șoferului,
ai cheile la tine sau în contact,
și nu ai dezactivat intenția de a conduce (de exemplu, nu ești vizibil în repaus prelungit),
se poate considera că ești sub influența alcoolului la volan, ceea ce este sancționabil chiar dacă motorul este oprit și mașina staționează.
Excepții: Dacă te afli în mașină dar nu ești pe locul șoferului și nu există indicii că ai condus sau urmează să conduci, atunci e mai puțin probabil să fii sancționat.
Recomandare: Dacă vrei să bei, e mai sigur să te afli în afara mașinii sau pe locul pasagerului, și să te asiguri că nu vei conduce o perioadă după consum.