International

Incident la ambasada Teheranului în Danemarca. Un iranian înarmat cu un cuţit a încercat să o atace pe ambasadoare

Publicat: 07 oct. 2022
Incident la ambasada Teheranului în Danemarca. Un iranian înarmat cu un cuţit a încercat să o atace pe ambasadoare
Incident la ambasada Teheranului în Danemarca. Un iranian înarmat cu un cuţit a încercat să o atace pe ambasadoare

Un bărbat iranian înarmat cu un cuţit a fost arestat în ambasada Iranului din Copenhaga, a anunţat vineri poliţia daneză, Teheranul acuzându-l pe bărbat că a vizat-o pe ambasadoare, relatează AFP.

„Atacatorul, care avea un cuţit în mână, a intrat în ambasadă, a provocat teroare… şi a provocat pagube maşinilor în parcarea ambasadei”, a dat asigurări ambasadoarea Afsaneh Nadipour, într-un comunicat al diplomaţiei iraniene.

Bărbatul a fost arestat

Poliția a transmis că un cetăţean iranian în vârsta de 32 de ani a fost arestat după ce a intrat în incinta ambasadei iraniene din Copenhaga cu un cuțit.

„Un cetăţean iranian în vârsta de 32 de ani a fost arestat vineri dimineaţa după ce a intrat în incinta ambasadei iraniene din Copenhaga având asupra sa un cuţit”, a confirmat poliţia din Copenhaga într-un comunicat, adăugând că bărbatul a fost reţinut de un angajat al ambasadei înainte de a ajunge în clădire.

De la Teheran, ministerul a „criticat puternic” intervenţia lentă a poliţiei daneze. „Este regretabil că, în inima Europei, un astfel de atac este comis împotriva unei femei şi a unei ambasadoare care are imunitate diplomatică, iar poliţia nu este prezentă la timp la faţa locului”, menţionat sursa citată.

A fost acuzat de vandalism, violenţă şi infracţiune împotriva unei persoane protejate de statut diplomatic

Suspectul, care urma să fie adus sâmbătă în faţa unui judecător pentru a fi arestat preventiv, riscă să fie acuzat de vandalism, violenţă şi infracţiune împotriva unei persoane protejate de statut diplomatic, a adăugat poliţia.

Poliţia daneză a indicat că a luat, după incident, „măsurile de securitate necesare privind ambasada Iranului, angajaţii acesteia”.

Iranul se confruntă în prezent cu o mişcare de protest, cu femei iraniene în prima linie, după ce Mahsa Amini a fost luata de pe stradă, arestată și ucisă în bătaie de poliţia moravurilor din cauza faptului că i se vedea părul de sub hijab.
Adauga un comentariu