Eveniment-Social

Incitantă expoziție de pictură, în această vară, organizată la Palatul Culturii din Iași, în spațiul de la Muzeul de Artă

Publicat: 04 aug. 2021
Palatul Culturii din Iași și Muzeul de Artă
Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Național "Moldova" Iași, în parteneriat cu Galeria "Arcade 24" a Uniunii Artiștilor Plastici - filiala Bistrița, Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud și Centrul Cultural Municipal "George Coșbuc" Bistrița, organizează, la Palatul Culturii, în perioada 4 - 31 august 2021, expoziția de pictură, acuarelă, desen, obiect "Pe altarele unei alte memorii", semnată de pictorul și profesorul George Mircea

În această vară, la Palatul Culturii din Iași, în spațiul de la Muzeul de Artă, este organizată o incitantă expoziție de pictură. Acest proiect expozițional prezentat la Iași încearcă să surprindă felul în care tânărul pictor sondează formele cu valoare eternă și care, dincolo de curba timpului, în memoria altarelor, vor stabili pentru el planul sensurilor și linia înălțimilor

Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” (CMNM) Iași, în parteneriat cu Galeria „Arcade 24” a Uniunii Artiștilor Plastici (UPA) – filiala Bistrița, Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud și Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc” Bistrița, organizează la Palatul Culturii, în perioada 4 – 31 august 2021, un nou eveniment.
Este vorba despre expoziția de pictură, acuarelă, desen, obiect „Pe altarele unei alte memorii”, semnată de pictorul și profesorul George Mircea. Acest proiect expozițional prezentat la Iași încearcă să surprindă felul în care tânărul pictor sondează formele cu valoare eternă și care, dincolo de curba timpului, în memoria altarelor, vor stabili pentru el planul sensurilor și linia înălțimilor.

George Mircea își începe studiile în anul 1998 la Academia de Arte „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca

George Mircea (1979-2018) își începe studiile în anul 1998 la Academia de Arte „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, la clasa pictorului Ioan Sbîrciu, iar, un an mai târziu, se transferă la Universitatea Națională de Arte din București, Secția Pictură, la clasa pictorului Horea Paștina. Din anul 2006, artistul este lector universitar doctor al Universității Naționale de Arte din București, iar, în perioada 2006-2011, profesează și cu titlul de colaborator asociat al Universității București – Facultatea de Istorie. Tot în cadrul Universității Naționale de Arte din București, artistul își susține teza de doctorat cu tema „Ordine și Carnaval”.

Începând cu anul 2003 devine membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și membru al Școlii Române din Roma.

Parcursul expozițiilor personale începe la Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia

Parcursul expozițiilor personale începe la Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia, cu un program îndeaproape gândit și înfăptuit sub îndrumarea criticului de artă Dan Hăulică. George Mircea este autorul a 39 de expoziții personale de pictură. Expune în galerii importante din România (Bacău, Bistrița, Cluj, Târgu Mureș, Ploiești, Deva) și are expoziții în galerii semnificative din Paris, Nürnberg, München, Roma, Veneția, Pisa, Madrid, Santiago de Compostela, Budapesta, Chișinău etc.

De-a lungul anilor, artistul se face remarcat în peste 150 de expoziții de grup și colective, saloane naționale și internaționale în țară și în străinătate. Lucrările sale fac parte din colecții particulare și de stat din Italia, SUA, Germania, Belgia, Canada, Ungaria, Elveția, Grecia, Franța, România și Spania. Expoziția „Pe altarele unei alte memorii” este curatoriată de muzeograful Corina Cimpoeșu și criticul de artă Oliv Mircea și poate fi vizitată cu biletul aferent Muzeului de Artă, de marți până duminică, între orele 10:00 și 17:00 (ora 16:30, ultimul bilet).

Adauga un comentariu