Eveniment-Social

Incredibil! Medicii au considerat-o depresivă, dar ea suferea de cancer! Cum s-a schimbat viața unei femei în numai o zi!

Publicat: 17 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

O ieșeancă a fost suspectă de depresie. Medicul i-a dat medicamentație specifică. După câteva zile, a descoperit că are un nodul la sân. La scurt timp a fost diagnosticată cu cancer mamar. De atunci, viața ei s-a schimbat radical. Datorită acestui fapt, a învins în lupta cu cancerul. Aceasta are o serie de sfaturi pentru bolnavii diagnosticați cu această afecțiune.

O ieșeancă în vârstă de 68 de ani s-a prezentat la medic, prezentând stări de oboseală. După câteva investigații, acesteia i s-a pus diagnosticul de depresie. I-a prescris femeii chiar și o serie de medicamente pe care le-a luat cu sfințenie. Stările de oboseală au persistat o vreme. Într-o zi, a depistat prin auto-palpare că avea la sânul stâng o formațiune de noduli. S-a prezentat de urgență la medic și a fost diagnosticată cu cancer de sân. Norocul ei, așa cum poveștește, a fost că a depistat boala la timp și a putut vindeca această boală a secolului, într-un timp scurt. Acum este perfect sănătoasă, dar continuă să ia medicamentația specifică cancerului, prescrisă de medici.

A crezut că e depresivă, dar avea cancer

Mariana Rodica Nichita a descoperit printr-o întâmplare că are cancer. Se simțea obosită și lipsită de vlagă. A pus totul pe seama oboselii survenite din cauza serviciului și a responsabilităților familiare. Când a aflat printr-o mamografie că suferă de cancer mamar, a simțit că nu știe încotro să pornească, cum să managerieze acest diagnostic. A sperat până în ultima clipă că nu i se va întâmpla chiar ei. „La sfârșitul anului 2014 am început să mă simt rău și am fost întâi suspectată de o depresie. Eram foarte obosită, doar atât. Mi s-a dat o medicamentație pentru depresie ca, spre norocul meu, într-o zi când stăteam în pat, prin auto-palpare, să descopăr acest nodul la sânul stâng. Bineînțeles că am plecat direct la mamografie. Acolo, doctorul m-a trimis la chirurgie. Am fost operată, mi-au confirmat diagnosticul, mi-au aruncat primul colac de salvare. Practic, eu eram în derivă, nu știam ce urmează. Am urmat imediat sfatul doctorului oncolog și am urmat tratamentul”, spune Mariana Rodica Nichita.

S-a neglijat total

Mariana povestește că toată viața ei avusese în grijă pe toți membrii familiei ei, dar a uitat de propria persoană. A neglijat orele necesare de somn, a neglijat alimentația și a neglijat bucuriile vieții. S-a dedicat meseriei și familiei. „Aveam grijă de toată lumea, numai de mine nu. Mâncam dezordonat, dormeam dezordonat, aveam o muncă care mă făcea să duc această viață dezordonată. În momentul în care am căzut, am făcut această comparație, că nu este bună viața pe care am dus-o și am început să am grijă și, totodată, am ajuns la concluzia că această boală nu este o stație terminală. Ne putem vindeca, dacă avem grijă de noi. Am văzut în această perioadă cât de tare însemn pentru familia mea. Nu realizam cât însemn pentru ei. Am început să văd câtă grijă au început ei să aibă de mine”, mai spune Mariana.

A început să aibă mai multă grijă de ea

De când i s-a pus diagnosticul de cancer mamar, Mariana a conștientizat cât de important este să aibă grijă și de ea, nu doar de familie și serviciu. Datorită mentalității sănătoase pe care și-a dezvoltat-o și a eforturilor sale de a trăi o viață sănătoasă, aceasta a fost declarată un pacient vindecat. „Viața mea s-a schimbat total, am început să mă privesc mult mai atent, am început să am grijă de mine. Am lăsat necazurile puțin mai deoparte și toate aceastea au dus la rezultatul pozitiv al bilanțului de analize. Am fost considerată un om vindecat. Bineînțeles că merg în continuare cu tratamentul, cu viața pe care o duc. Duc o viață ordonată în ceea ce privește somnul, hrana, am grijă ce bag în gură”, adaugă femeia.

Mesaj pentru bolnavii de cancer

Pentru că Mariana a descoperit la timp boala, parcursul său de tratament a fost mult mai ușor decât cel al unei persoane care ajunge în ultimul stadiu. Faptul că s-a adresat de urgență medicului specialist, a favorizat vindecarea sa mai rapidă. Totodată, are de oferit un mesaj puternic pentru bolnavii diagnosticați cu cancer. „Sunt o fire foarte optimistă și foarte puternică. În momentul în care mi s-a confirmat diagnosticul, a fost ca o lovitură pentru mine, dar am fost încurajată din toate părțile. Acea putere interioară a ieșit la iveală și am luptat mult, nu am cedat. Am descoperit boala în stadiu incipient. Am fost norocoasă. Medicul oncolog mi-a spus să țin minte toată viața că cineva acolo sus mă iubește. Nu am fost candidată la chimioterapie, mi s-a dat un tratament de comprimate și îl iau în continuare pentru alți cinci ani de zile. Luptați… cancerul nu este o stație terminală. În momentul în care veți lupta și veți prețui viața, veți răzbate. Viața este un dar”, încheie Mariana.

Adauga un comentariu