Local

Individul suspectat de atacul din Păcureț vrea să fie liber!

Publicat: 15 ian. 2020

Individul care a fost arestat preventiv după ce ar fi împușcat un bărbat a contestat decizia instanței. Amintim că, zilele trecute, Tribunalul Iași a admis propunerea de arestare pentru 30 de zile formulată de anchetatori pe numele lui Leonard Costache (fost Drugu).

„Pe 9 ianuarie, partea vătămată, un bărbat de 40 de ani, și mama acestuia au mers pe strada Rediu, din zona Păcureț, municipiul Iași, unde deja avea loc un conflict într-o familie de etnie romă cu privire la faptul că o tânără refuza să se întoarcă la concubinul ei. La un moment dat, inculpatul, în vârstă de 41 de ani, a scos un pistol și a început să tragă mai multe focuri, unul dintre proiectile lovind partea vătămată în zona toracică anterioară”, a precizat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

În urma incidentului, un martor a telefonat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și a cerut intervenția Serviciului de Ambulanță Județean. La fața locului a sosit un echipaj, care a preluat victima și a transportat-o de urgență la spital, unde aceasta a fost operată.

„După incident, inculpatul a dispărut de la fața locului, el fiind găsit pe data de 11 ianuarie. În jurul orei 22:30, acesta a fost reținut pentru 24 de ore”, a mai spus prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași. În trecut, suspectul a mai avut probleme cu legea, el fiind condamnat la patru ani de închisoare, pentru furturi comise pe teritoriul Germaniei.loading...

Adauga un comentariu