Sanatate

Inflamarea venelor de sub limbă. Cât de rapid poate fi tratat acest simptom?

Publicat: 08 mai 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Inflamarea venelor de sub limbă. Cât de rapid poate fi tratat acest simptom
Venele hioidei dilatate arată ca niște noduli fluctuanți albaștri

Inflamarea venelor de sub limbă te pot împiedica să simți gustul alimentelor. Limba te ajută la împingerea alimentelor, la supt, la detectarea temperaturii și a gustului alimentelor și este, de asemenea, responsabilă pentru vorbire. La o persoană sănătoasă, acest mușchi are o suprafață roz și strălucitoare, care poate fi acoperită de o placă albicioasă slabă și subțire.

Modificările în consistența culorii și structurii plăcii, topografia suprafeței linguale și atunci când există vene negre sau albastre pronunțate sub limbă și senzații dureroase pot indica dezvoltarea unor boli grave. Sângele circulă prin venele de pe limbă, care au o culoare mai închisă decât sângele arterial (oxigenat). Prin urmare, aceste vene sunt mai pronunțate prin pereții vaselor și venele capătă o culoare albastră. Cu cât vasul este mai aproape de suprafață, cu atât vena va fi mai închisă și mai clară.

Inflamarea venelor de sub limbă. Din ce cauză apare acest simptome extrem de neplăcut

În cazul în care venele de sub limbă se umflă și devin nodulare, acesta este un semn clar de vene varicoase. Venele varicoase hioide sunt denumite în mod obișnuit o boală în care vasele devin inflamate și distorsionate. Această afecțiune poate apărea: când presiunea venoasă este ridicată (în venele mari); când insuficiența cardiacă progresează din cauza fibrilației atriale sau a deteriorării valvelor.

De asemenea, simptomul apare atunci când există o predispoziție ereditară la vene varicoase, în care unele fragmente de vase se subțiază, unde se formează noduri de sânge. Vene inflamate apar atunci când o persoană suferă de hemoroizi, o boală în care există inflamație și tortuozitate a venelor, care determină formarea de noduli în zona rectală.

Venele varicoase legate de vârstă sunt cauzate de un blocaj în ieșirea sângelui venos, care poate apărea ca urmare a comprimării venei, ca urmare a formării unei mase patologice. Când pereții vasculari își pierd elasticitatea, un proces fiziologic de uzură care progresează odată cu vârsta.

Unde se localizează de obicei boala? În ce parte a limbii pot fi observate venele varicoase?

Un loc obișnuit de localizare a venelor varicoase sublinguale este partea inferioară a corpului limbii și a laturilor acesteia, precum și spațiul sublingual. Vasele de sub membrana mucoasă devin distorsionate, umflate și înnodate. Persoanele de ambele sexe pot face suferi de această boală cu aceeași frecvență.

Venele hioidei dilatate arată ca niște noduli fluctuanți albaștri sau negri de diferite dimensiuni. Dacă se aplică presiune asupra lor, acestea se pot sparge. Atunci când sunt diagnosticați prin diascopie, nodulii devin albi. Dacă nodulii varicoși sunt numeroși, suprafața are o textură granuloasă, ca de caviar.

De asemenea, pe măsură ce organismul îmbătrânește, pe limbă pot apărea vene care nu erau prezente înainte. Diagnosticul de vene varicoase sub limbă poate fi pus doar de un specialist calificat în timpul unei examinări.

Testele necesare pentru efectuarea diagnosticului?

Diagnosticul poate fi confirmat cu ajutorul unei ecografii, care verifică starea fluxului sanguin. În cazuri rare, poate fi prescrisă o angiogramă, în care se injectează o substanță de contrast în vene și se face o radiografie. O astfel de procedură oferă o imagine completă a modului în care funcționează vasele de sânge. Testele suplimentare ajută la excluderea unei tromboze.

Tratarea unui simptom precum inflamarea venelor de sub limbă în stadii incipiente este adesea de succes și oferă un rezultat pozitiv, dar nu exclude reapariția bolii. Prin urmare, dacă sub limbă se găsesc vene umflate suspect de albastre sau negre, ar trebui să consultați un specialist. Un flebolog se ocupă de bolile venelor, așa că va fi capabil să facă diagnosticul corect și să prescrie tratamentul potrivit.

Adauga un comentariu