Eveniment-Social

Informare, de ultimă oră, a Inspectoratului Școlar Județean Iași cu privire la etapa de Admitere 2021 în clasa a IX-a

Publicat: 04 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Informare de ultimă oră a Inspectoratului Școlar Județean Iași cu privire la etapa de Admitere 2021 în clasa a IX-a
Inspectoratul Școlar Județean Iași a publicat informații pentru Admiterea la studii preuniversitare în România a candidaților din Republica Moldova, Ucraina, Albania, Macedonia, Serbia, Ungaria și diaspora pentru anul școlar 2021-2022

Inspectoratul Școlar Județean Iași a făcut un anunț important cu privire la etapa de Admitere 2021 în clasa a IX-a! Totul în atenția candidaților din Republica Moldova, Ucraina, Albania, Macedonia, Serbia, Ungaria și diaspora pentru anul școlar 2021-2022.

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași face precizări importante cu privire la etapa de Admitere 2021 în clasa a IX-a. Asta pentru candidații din Republica Moldova, Ucraina, Albania, Macedonia, Serbia, Ungaria și diaspora pentru anul școlar 2021-2022. Calendarul Admiterii: 15 iulie – 22 iulie 2021: înscrierea on-line a candidaților, 27 ulie 2021: afișarea rezultatelor: http://www.isjiasi.ro/ (la secțiunea Admitere elevi din Republica Moldova), 28- 30 iulie 2021: analiza și soluționarea contestațiilor și a cazurilor speciale (frați, gemeni, tripleți), de către comisia de Admitere de la Inspectoratul Școlar Județean Iași. 31 iulie 2021: afișarea rezultatelor finale, după soluționarea cazurilor speciale (pe site-ul http://www.isjiasi.ro la secțiunea Admitere elevi din Republica Moldova) la secțiunea Examene – Admitere și pe site-ul Ministerului Educației și Cercetării (MEC). Românii de pretutindeni au acces la studii preuniversitare în unități de învățământ de pe teritoriul României. Finanțarea studiilor se realizează prin bugetul Ministerului Educației și Cercetării.

Inspectoratul Școlar Județean Iași este desemnat să organizeze concursul pentru Admiterea în învățământul preuniversitar de stat, învățământ liceal și învățământ profesional

ISJ Iași este desemnat să organizeze concursul pentru Admiterea în învățământul preuniversitar de stat, învățământ liceal și învățământ profesional. Având în vedere contextul social actual privind prioritatea prevenirii și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, modalitatea de Admitere pentru anul școlar 2021-2022 va fi exclusiv on-line, după cum urmează: dosarele se transmit doar sub forma de fișiere informatice, conținând fișierul EXCEL – editabil și scanarea actelor solicitate pentru înscrierea la concursul de Admitere. Fișierele vor fi transmise doar la o adresă electronică / o platformă dedicată acestui scop, care va fi comunicată pe site-ul http://www.isjiasi.ro/ (la secțiunea Admitere elevi din Republica Moldova), în data de 14 iulie 2021. Perioada transmiterii fișierelor este 15 iulie – 22 iulie 2021. Toate dosarele transmise în această perioadă vor fi tratate egal ca nivel de prioritate în analizarea datelor.

Repartizarea computerizată se va face separat în patru etape

Repartizarea computerizată se va face separat în etapele: I – vor fi repartizați candidații care au finalizat studiile gimnaziale în România care doresc să fie admiși în învățământul liceal clasa a IX-a sau anul I de școala profesională. Etapa II – vor fi repartizați candidații care au finalizat studiile gimnaziale în Republica Moldova sau în alte state care doresc să fie admiși în clasa a IX-a sau clasa a X-a de liceu sau de școală profesională.

În cazul absolvenților de 9 clase, care completează coduri pentru clasa a IX-a liceu – de la 1001 la 1667, la dosarul de înscriere trebuie să existe și solicitarea părinților/tutorelui de înscriere a elevului la Admitere într-o clasă inferioară nivelului rezultat din actele de studii. Etapa III – vor fi repartizați candidații care au finalizat 8 clase în Republica Moldova (nu au absolvit gimnaziul) care doresc să fie admiși la școala profesională sau liceu – fără bursă. Etapa IV – Solicitările de studii ale absolvenților de gimnaziu din Republica Moldova, promoția anterioară 2021, vor fi analizate în funcție de numărul de locuri rămase disponibile după încheierea primelor trei etape.

Adauga un comentariu