Actualitate

Informația falsă lansată de Raluca Turcan despre plata indemnizațiilor. Ministrul a indus în eroare mii de părinți

Publicat: 30 sept. 2021
Raluca Turcan în cadrul unei emisiuni tv
Ministrul Muncii nu a oferit informații despre care va fi procentajul cu care se vor majora pensiile

Mesajul lansat în spațiul public de către Ministrul Muncii cu privire la plata îndemnizațiilor pentru părinții care stau acasă cât timp elevii învață online este fals.

Părinții a mai mult de 200.000 de copii care învață acum online au crezut această informație falsă că vor primi banii în perioada imediat următoare.

Raluca Turcan a dat speranțe false părinților despre indemnizație

Raluca Turcan a făcut o declarație referitoare la faptul că părinții vor primi bani cât timp vor sta acasă pentru a-i supraveghea pe copiii lor. Această informație a fost transmisă atât în mediul online pe pagina ei personală de Facebook cât și public la Guvern.

Aceasta a afirmat la briefingul de după ședința Executivului de la Guvern, în timp ce era alături de Florin Cîțu, faptul că Ordonanță de Urgență care oferă bani părinților care aleg să stea acasă cu elevii cât timp aceștia învață online este adoptată.

Astfel că părinții a peste 200.000 de elevi care învață acum online au crezut această informație, așteptând banii.

Mesajul Ralucăi Turcan

„Astăzi am aprobat două ordonanțe de urgență privind prelungirea șomajului tehnic și acordarea de zile libere părinților care supraveghează copiii aflați în școala online, și în ședința de guvern de vineri vom aproba normele metodologice pentru aplicarea Legii consumatorului vulnerabil. În felul acesta, acordăm un sprijin fiecărei categorii afectate de perioada în care ne aflăm”, a declarat de la pupitrul Guvernului României, ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Ulterior, informația a fost corectată, specificându-se că OUG este în discuție dar nu a fost încă adoptată.

Comentarii
Adauga un comentariu