Actualitate

Informații importante din cazul Caracal: Pe oasele din lizieră şi pe cele din butoiul lui Gheorghe Dincă există urmele aceloraşi substanţe chimice

Publicat: 11 dec. 2019

Analizele făcute de FBI au arătat că şi pe oasele din lizieră şi pe cele din butoiul lui Gheorghe Dincă există urmele aceloraşi substanţe chimice.

Rezultatele din probatoriul anchetei privesc expertiza butoiului și a cenușii. Butoiul era fabricat din aliaj de fier cu urme de mangan, prezenta urme de uzură foarte mare, pe suprafață avea urme de grăsime, texile, fire de păr și alte urme. Din analizarea compoziției chimice a fragmentelor osoase s-a stabilit că oasele găsite în butoi au ars la o temperatură între 600 și 1000 grade Celsius, iar oasele de la lizieră la o temperatură de până 800.

Pe oasele din butoi și cele de la lizieră au fost identificate aproximativ aceleași elemente, ceea ce a dus la concluzia că arderea lor s-a produs în același butoi. Cenușa din butoi și cea ridicată de la lizieră prezintă elemente chimice aproximativ identice.

Toate probele de cenușă prezintă hidrocarburi care arată că s-a folosit benzină sau motorină. Specialiștii au concluzionat că arderea oaselor din butoi și a celor din lizieră s-a putut produce în același loc, adică în butoiul expertizat din curtea lui Dincă.loading...

Adauga un comentariu