Local

Infracțiuni depistate de polițiștii de frontieră: carte de identitate falsă și mii de tigarețe de contrabandă

Publicat: 26 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Infracțiuni depistate de polițiștii de frontieră carte de identitate falsă și mii de tigarețe de contrabandă
Infracțiuni depistate de polițiștii de frontieră

Infracțiuni depistate de polițiștii de frontieră. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unei persoane, asupra căreia a fost descoperită o carte de identitate cu însemnele autorităților române, despre care există suspiciuni că ar fi falsă. De asemenea echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit la controlul de frontieră, ascunse în cabina unui camion, peste 5.700 de ţigarete de provenienţă R. Moldova, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din Cehia.

Infracțiuni depistate de polițiștii de frontieră: Carte de identitate falsă, cumpărată cu 250 de euro

Polițiștii de frontieră în urma unui control au depistat un bărbat din Republica Moldova că avea asupra sa o carte de identitate având însemnele autorităților române. După verificările specifice efectuate au stabilit faptul că documentul era fals.

„În data de 25 iunie a.c., în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni– I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, ca pasager într-un autovehicul înmatriculat în R. Moldova, ce efectua o cursă regulată pe relaţia Iaşi-Nisporeni, cetăţeanul din Republica Moldova P.E., în vârstă de 44 de ani.

Astfel, asupra persoanei a fost descoperită o carte de identitate având însemnele autorităţilor române, iar cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.”, a transmis purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi, comisar-şef de poliție Denis Lazăr.

Cetățeanul din Republica Moldova a declarat polițiștilor de frontieră ieșeni că actul de identitate l-a achiziționat contra sumei de 250 de euro și urma să o folosească pe teritoriul statului ceh. Deși a primit garanții că documentul este autentic nu a putut trece neobservat la controlul de frontieră.

„Cu privire la cele constatate, persoana a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră de la un conaţional, în schimbul sumei de 250 de euro şi intenţiona să o folosească în Cehia. Bărbatul a mai adăugat faptul că a primit garanții că documentul este autentic și poate fi folosit fără nici o problemă în orice circumstanță, mai puţin la controlul de frontieră.”, a transmis sursa citată.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Infracțiuni depistate de polițiștii de frontieră: Ţigări de contrabandă ascunse în cabina unui camion, confiscate la frontieră

O altă infracțiune descoperită de polițiștii de frontieră. Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit la controlul de frontieră, ascunse în cabina unui camion, peste 5.700 de ţigarete de provenienţă R. Moldova, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din Cehia.

„În ziua de 25 iunie a.c., în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetăţeanul ceh B.L., în vârstă de 51 de ani, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-un camion şi o remorcă,  ambele înmatriculate în Cehia.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă şi nedeclarată în cabina camionului, cantitatea totală de 5.760  ţigarete, de diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova.”, a transmis purtătorul de cuvând al S.T.P.F. Vaslui, subcomisar de poliție Irina Mirică.

Cu privire la cele constatate, B.L. a declarat că ţigările îi aparţin şi că urma să le comercializeze pe piaţa neagră din Cehia.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 1.440 de lei şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Adauga un comentariu