Stiri si curiozitati

„Înger, Îngerașul meu”, cea mai simplă și iubită rugăciune pentru copii. Cum trebuie rostită

Publicat: 27 apr. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Înger Îngerașul meu cea mai simplă și iubită rugăciune pentru copii. Cum trebuie rostită
„Înger, Îngerașul meu” este rugăciunea închinată Îngerului păzitor, adică îngerul primit la Sfântul Botez, pentru protecția fiecărui credincios.

„Înger, Îngerașul meu” este rugăciunea pe care toți copiii o iubesc. Este scurtă, se rostește repede și este foarte frumoasă. Se rostește în genunchi, în fața unei icoane sfințite.

„Înger, Îngerașul meu” este rugăciunea închinată Îngerului păzitor, adică îngerul primit la Sfântul Botez, pentru protecția fiecărui credincios. Aceasta se rostește atât de către cei mici, cât și de către cei mari, pentru a ne aminti că întotdeauna avem pe cineva alături de noi, o forță mai presus de toate, care ne veghează neîncetat. Zi și noapte, Îngerul păzitor stă alături de toți cei care se roagă neîncetat la el și îi cer ajutorul, în orice problemă îi frământă.

Iată care este cel mai bun moment pentru rostirea rugăciunii „Înger, Îngerașul meu”.

„Înger, Îngerașul meu”, rugăciunea pe care o iubesc toți copiii

Această rugăciune deosebită se rostește înainte de culcare sau ori de câte ori cel mic are o supărare sau este bolnav. Copilul trebuie învățat că Îngerul păzitor este acolo pentru el, în fiecare ceas din zi și din noapte și poate apela la ajutorul lui de fiecare dată când se simte trist, supărat sau nu se simte foarte bune. În acest fel, el realizează cât de importantă este credința în îngeri și în toate elementele sfinte. Chiar dacă mulți oameni nu acordă atenție acestor lucruri, cei mici trebuie învățați cât de bine este să te poți baza pe o forță care este mai presus de tine și de cei din jurul tău.

„Înger, îngeraşul meu,
Ce mi te-a dat Dumnezeu,
Totdeauna fii cu mine
Şi mă-nvaţă să fac bine!

Eu sunt mic – tu fă-mă mare;
Eu sunt slab – tu fă-mă tare;
În tot locul mă-nsoțește
Şi de rele mă fereşte!

Doamne, îngeraşul Tău
Fie păzitorul meu
Să mă apere mereu
De ispita celui rău!

Doamne, îngerul ce-mi dai
M-ajute s-ajung în rai:
Mântuirea s-o primesc
Lângă Tine, Domn Ceresc!

Amin!”

Rugăciune către Îngerul păzitor pentru cei mari

Rugăciunea „Înger, Îngerașul meu” poate fi rostită chiar și de către cei mari, nu doar de copii. Cu toate acestea, dacă adulții simt că au nevoie de ceva mai mult, ei trebuie să rostească următoarea rugăciune. În ea apar toate dorințele pe care le au oamenii și pe care și le pun pentru a fi împlinite de Îngerul cel Sfânt, primit la botez.

„Sfinte Îngere, păzitorul şi acoperitorul meu cel bun, cu inima zdrobită şi cu sufletul îndurerat stau dinaintea ta şi mă rog. Auzi-mă pe mine, păcătosul rob al lui Hristos, care cu multă căinţa şi lacrimi amare strig: să nu pomeneşti fărădelegile şi nedreptăţile cu care eu, nevrednicul, te mâhnesc în toată vremea, săvârşind fapte necuvenite în fata Ziditorului meu Dumnezeu.

Fii milostiv şi nu te depărta de la mine. Trezeşte-mă din somnul păcatului şi ajută-mă cu rugăciunile tale, că intru pocăinţă şi neprihana să-mi petrec cealaltă vreme a vieţii mele.

Păzeşte-mă de căderile în păcate de moarte, ca să nu pier în deznădejde şi să nu se bucure vrăjmaşul de pierzarea mea. În tot locul şi în tot ceasul să-mi stai înainte, rugându-L pe Domnul Dumnezeul indurărilor să-mi ierte păcatele pe care le-am săvârşit în viaţa mea cu fapta, cu gândul său cu vorba. Iar în înfricoşatul ceas al morţii tu să fii lângă mine, bunul meu păzitor, alungându-i pe întunecaţii demoni veniţi să înfricoşeze cutremuratul meu suflet.

Apără-mă de cursele lor, când va fi să trec prin vămile văzduhului, pentru că, de tine călăuzit şi păzit, lumina Raiului să o văd, unde Sfinţii şi Puterile cereşti laolaltă laudă şi preamăresc numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, Treimea cea de-o-fiinta şi nedespărţită, şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.”

Adauga un comentariu