Culinar

Ingrediente pentru brioșe pufoase – Cum se fac, pas cu pas

Publicat: 13 iul. 2020

Brioșele pufoase se fac simplu și rapid. La final, le decorați cu orice doriți! Brioșele sunt prăjituri în miniatură, așa că au nevoie de una din metodele clasice de amestecare a ingredientelor.

Ingrediente:

  • 250 grame  unt nesărat, topi
  • 250 grame zahăr
  • 250 grame făină
  • Un vârf de cuțit de sare
  • 4 ouă medii
  • 4 linguri de lapte

Mod de preparare:

Reglați cuptorul la 190 de grade! Puneți untul într-ul bol și adăugați apoi zahărul, făina, sarea, ouăle și laptele. Bateți până când amestecul este omogenizat.

Folosiți o lingură de înghețată sau o lingură obișnuită pentru a împărți amestecul în toate cele 24 de forme. Coaceți brioșele timp de 15 minute, apoi schimbați poziția lor și mai coaceți încă 3-7 minute, până când vor avea o culoare aurie deschisă.

Lăsați brioșele să se răcească în forme câteva minute. Apoi transferați-le pe un grătar pentru a se răci. Le puteți mânca cu ciocolată topită, cu înghețată sau cu dulceață.





Adauga un comentariu