Culinar

Ingrediente pentru sote de legume în unt

Publicat: 15 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ingrediente pentru sote de legume în unt

Nu există fel de mâncare mai sănătos şi mai uşor de făcut decât un mix de legume sote, înăbuşite în unt şi asezonate cu câţiva stropi de zeamă de lămâie. Această reţeta de legume sote în unt este perfectă pentru a fi servită la cină, dar şi ca garnitură pentru friptură sau peşte, la masa de prânz.

Ingrediente pentru sote de legume în unt:

  • 500 g broccoli
    200 g unt
    50 g fasole verde
    1 rădăcină de pătrunjel
    2 morcovi
    1 lămâie
    sare şi piper

Mod de preparare:

Într-o oală se pune la fiert apă cu sare, iar când dă în clocot se adaugă legumele: morcovul rondele, fasolea boabe şi pătrunjelul tăiat cuburi, iar mai apoi broccoli. Când legumele sunt fierte, se lasă la scurs câteva minute. În tot acest timp, într-o tigaie se pune la încins untul şi se adaugă legumele fierte pentru a fi sotate. Se adaugă sare şi piper după gust, iar când sunt aproape gata se adaugă sucul de lămâie.

Adauga un comentariu