Prima pagină » Sanatate » Înlocuitor pentru Aspenter fără prescripție medicală. Ce poți să iei dacă te simți rău

Înlocuitor pentru Aspenter fără prescripție medicală. Ce poți să iei dacă te simți rău

17 mai 2024, 12:24,
BZI.ro, în Sanatate

Pacienților cardiaci adesea li se prescrie Aspenter, însă nu mulți dintre aceștia știu care este înlocuitorul medicamentului ce se eliberează fără prescripție medicală. Vezi în continuare despre ce este vorba

Înlocuitor pentru Aspenter

Aspenter este un medicament care conține acid acetilsalicilic (aspirină) și este utilizat frecvent pentru efectele sale antiplachetare, pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge, ceea ce poate ajuta la reducerea riscului de atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale. Dacă cauți alternative la Aspenter, este important să consulți un medic pentru a determina cea mai bună opțiune în funcție de nevoile tale medicale specifice.

Câteva alternative comune la aspirină pentru terapia antiplachetară includ:

 Plavix: Acest medicament este adesea prescris pentru a preveni cheagurile de sânge la persoanele care au avut un atac de cord recent, un accident vascular cerebral sau au anumite tulburări ale inimii sau vaselor de sânge.

 Brilinta: Un alt medicament utilizat pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge, fiind de obicei prescris în situații similare cu clopidogrelul.

Effient: Folosit pentru a preveni problemele cardiovasculare la pacienții care au suferit un sindrom coronarian acut și urmează să fie supuși unei angioplastii.

Este esențial să nu înlocuiești sau să oprești administrarea unui medicament fără a discuta mai întâi cu medicul tău, deoarece aceștia vor putea recomanda cel mai potrivit tratament pentru condiția ta de sănătate.

Ce medicamente nu au nevoie de prescripție medicală

Dacă ești în căutarea altor medicamente care pot fi achiziționate fără prescripție medicală în România și care au efecte similare sau pot fi folosite pentru ameliorarea durerii, reducerea inflamației sau prevenirea problemelor cardiovasculare, iată câteva exemple.

Paracetamol (Panadol, Efferalgan, Parasinus): Utilizat pentru ameliorarea durerii și reducerea febrei.

Ibuprofen (Nurofen, Ibalgin, Advil): Utilizat pentru ameliorarea durerii, reducerea febrei și inflamației.

Diclofenac (Voltaren Emulgel, Diclotard): Disponibil sub formă de gel pentru uz extern sau comprimate pentru uz intern, utilizat pentru ameliorarea durerii și inflamației.

Naproxen (Aleve, Naposin): Utilizat pentru ameliorarea durerii și inflamației, disponibil în diferite forme.

Ketoprofen (Ketonal, Fastum Gel): Utilizat pentru ameliorarea durerii și inflamației, disponibil atât pentru uz extern cât și intern.

Suplimente de Omega-3 (Omacor, Eskimo-3): Utilizate pentru susținerea sănătății inimii și reducerea riscului de boli cardiovasculare.

Vitamina E: Uneori recomandată pentru proprietățile sale antioxidante și beneficii cardiovasculare.

Magneziu (Magnerot, Magne B6): Utilizat pentru susținerea funcționării normale a inimii și a sistemului nervos.

Coenzima Q10: Supliment antioxidant care poate susține sănătatea cardiovasculară.

Antiacide și medicamente pentru indigestie (Maalox, Gaviscon): Utilizate pentru ameliorarea simptomelor de arsuri la stomac și indigestie.

Probiotice (Enterol, Linex): Utilizate pentru susținerea sănătății sistemului digestiv.

Aceste medicamente și suplimente, dar și înlocuitor pentru aspenter sunt disponibile fără prescripție medicală, dar este important să consulți un medic sau farmacist înainte de a începe orice nou tratament, mai ales dacă ai afecțiuni preexistente sau iei alte medicamente. De asemenea, este important să urmezi instrucțiunile de pe ambalaj și să nu depășești doza recomandată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *