Actualitate

Instanța a decis! Elena Udrea rămâne în arest preventiv în Bulgaria, până la extrădare

Publicat: 14 apr. 2022
Elena Udrea cu catuse pe maine si a aflat ca ramane in arest preventiv
Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani ani de închisoare în dosarul Gala Bute

Decizie de ultimă oră luată de instanța din Bulgaria. Magistrații au hotărât că Elena Udrea rămâne în arest preventiv, în Bulgaria. Aceasta măsură va rămâne în vigoare până în momentul extrădării. Curtea de Apel din Sofia a luat această decizie joi, 14 aprilie 2022.

Vă aducem aminte faptul că dosarul Gala Bute nu este singurul pentru care este judecată. Elena Udrea mai are alte două procese, iar pentru unul dintre ele a fost deja condamnată. Anul trecut, a primit 8 ani de închisoare și Ioana Băsescu la 5 ani.

Elena Udrea rămâne în arest preventiv în Bulgaria. Politiciana solicită arest la domiciliu

Astăzi, judecătorii instanței din Bulgaria au decis ca Elena Udrea să rămână în arest preventiv până la extrădare. În urmă aflării veștii transmise de Curtea de Apel din Sofia, fostul ministru al Turismului a menționat că suferă de osteoporoză și solicită în acest sens, arest la domiciliu.

În acest context, judecătorul a apreciat că Elena Udrea nu poate rămâne la domicili, în locuința închiriată în Bulgaria, doar din cauza faptului că nu se simte confortabil în arest. Totodată, Curtea de Apel din Sofia a transmis că Elena Udrea nu suferă de probleme de sănătate ce nu pot fi ținute sub observație în arestul preventiv.

Decizia instanţei a fost luată cu majoritate de voturi şi este definitivă, astfel încât Elena Udrea va merge la închisoare.

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare

Reamintim faptul că în urmă cu o săptămână Elenă Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”. Fostul ministru al Turismului a fugit din România cu puţin timp înainte să afle sentinţa. Însă, oamenii legii au reuşit să o prindă pe teritoriul Bulgariei, în timp ce încerca să ajungă în Grecia.

„În urma cooperării dintre structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și autoritățile din Bulgaria, femeia, pe numele căreia este emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost depistată pe teritoriul Bulgariei. În continuare, se desfășoară activități specifice, în vederea predării femeii către autoritățile din România”, se arată în comunicatul transmis de MAI.

După ce s-a dovedit faptul că Elena Udrea a fugit din ţară, confirmând acest lucru Poliţia de Frontieră, s-a emis un mandat de urmărire generală pe numele fostului politician.

„Imediat după primirea documentelor la nivelul Poliţiei Capitalei, în jurul orei 15:30, s-au efectuat verificări, în urma cărora a reieşit că aceasta a părăsit teritoriul României, în cursul acestei dimineţi, anterior momentului pronunţării de către instanţă a sentinţei definitive. Reiterăm faptul că, până astăzi, la momentul pronunţării instanţei, nu erau dispuse măsuri preventive sau interdicţii”, a transmis Poliţia Capitalei.

Reamintim faptul că nu este pentru prima dată când Elena Udrea pleacă din țară. Ea a făcut-o și în 2018, înainte de pronunțarea unei decizii definitive a justiției, tot în Gala Bute, când a ieșit din România tot pe la Vama Giurgiu, îndreptându-se spre Grecia inițial, apoi spre Costa Rica.

Având în vedere faptul că Elena Udrea rămâne în arest preventiv în Bulgaria, Adrian Alexandrov, actualul iubit nu o va putea vedea pe politiciană până nu revine în țară.

 

 

 

 

 
Adauga un comentariu