Economic Local

Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași a semnat contractele pentru echipamente de unică folosință

Publicat: 24 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Institutul de Psihiatrie Socola din Iași a semnat contractele pentru echipamente de unică folosință
Institutul de Psihiatrie "Socola" a finalizat licitația pentru achiziția mai multor echipamente de protecție

Mai multe loturi de echipamente de unică folosință vor fi cumpărate pentru asigurarea activității pe perioada pandemiei de COVID-19 la Institutul de Psihiatrie „Socola”. S-au semnat contractele subsecvente cu firmele câștigătoare

Pe fondul pandemiei de COVID-19, Institutul de Psihiatrie „Socola” a organizat o licitație pentru achiziția mai multor loturi de echipamente de protecție. Recent, comisia de evaluare a stabilit căștigătorii. Achiziția are o valoare estimată de 2.437.620 lei, fără TVA, aproape 500.00 de euro. După analizarea ofertelor, contractul a ajuns la o valoare finală de 1.979.220 lei, fără TVA. Loturile vor fi furnizate de următoarele societăți: Crio – 2 SRL, Aurocom SRL, M.A. Cristina SRL, Coramed Medizinische Produkte SRL, Adar Unic Solutions SRL.

Reprezentanții Institutului au stabilit și un necesar lunar de echipamente, fiind vorba de cantități maxime: combinezon de unică folosință (mărimi M, L, XXL, XXXL) – 1.700 bucăți, mască chirugicală de uz medical: 32.000 bucăți, mască de protecție respiratorie FFP2 – 2.800 bucăți, vizieră de protecție cu burete – 650 bucăți, halate de unică folosință – 3.900 bucăți, pijamale de unică folosință – 1.500 bucăți, capeline – 3.000 bucăți, botoșei înalți de unică folosință – 1.000 bucăți, măști chirurgicale FFP1 – 1.200 bucăți, lenjerie de pat de unică folosință – 5.000 bucăți.

Institutul de Psihiatrie „Socola” a impus furnizorilor o serie de condiții

Furnizorii trebuie să respecte și o serie de condiții tehnice.

„Masca chirurgicală de uz medical să fie de protecție respiratorie, de unică folosință, impermeabilă, cu elastic, să permită o respirație fără efort, să dețină un suport metalic nazal, o bandă frontală care se modelează pe forma nasului, din polipropilenă nețesută, prevăzută cu 3 straturi și 3 pliuri, baretă nazală și prindere cu elastic după ureche, să dețină capacitate mare de filtrare, adaptată perfect la forma feței, 50 buc/cutie; să conțină 3 straturi de protecție, culoare: albă sau albastră; declarație de conformitate CE pentru dispozitive medicale”, se arată în descrierea măștilor de protecție.

Și Primăria Iași a cumpărat măști de protecție în valoare de 400.000 de euro pentru învățământul preuniversitar.

Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași a alocat 6 milioane de euro pentru echipamentele de unică folosință

Totodată, Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași va organiza pe data de 14.04.2021 licitația pentru achiziția materialelor sanitare de protecție, materiale sanitare uzuale. Valoarea estimată a contractului este de 32.712.662 lei, fără TVA, aproximativ 6 milioane de euro.

„Clinicile de chirurgie generală, chirirugie vasculară, clinică de ATI, chirurgie plastică și reparatorie, oftalmologie, ortopedie, buco-maxilo-facială , serviciul UPU SMURD sunt clinici de o deosebită importanță în desfășurarea activității medicale, clinici care în acest moment au devenit centru principal de adresare pentru zona Nord-Est a țării. În urma încheierii acordului-cadru așteptăm achiziționarea de produse de bună calitate, livrate într-un termen rezonabil”, se arată în documentația procedurii.

Conform caietului de sarcini, necesarul constă în bonete chirurgicale, halat vizitator, mănuși examinare, scutece adulți, alcool etilic rafinat de uz farmaceutic, viziere, ochelari de protecție, combinezon de unică folosință, mănuși chirurgicale etc.

Adauga un comentariu