Local

Primăria va distribui 1,5 milioane de măști de protecție în școlile din Iași. Consiliul Local a aprobat suma de peste 75 de mii de euro

Publicat: 12 ian. 2021
Elevi în bănci purtând măști de protecție împotriva COVID-19
Elevii vor afla pe 2 februarie dacă vor merge la școală în cel de-al doilea semestru.

Un lot de 1,5 milioane de măști de protecție vor ajunge în școlile din Iași în perioada următoare. Consiliul Local a avizat în cadrul unei ședințe extraordinare un proiect de hotărâre privind distribuirea materialelor de protecție în cele circa 80 de unități de învățământ din oraș

Școlile din Iași vor beneficia de materiale de protecție împotriva virusului COVID-19. Aleșii municipiului Iași s-au întrunit ieri, 11 ianuarie 2021, într-o ședință extraordinară pentru a dezbate un proiect legat de distribuția echipamentelor de protecție în unitățile de învățământ. Aleșii au avizat în unanimitate proiectul prin care măștile de protecție achiziționate de Primăria Iași vor ajunge către elevii și cadrele didactice. Acestea vor fi distribuite în perioada următoare și vor ajunge la elevi când aceștia vor reveni la cursuri în format fizic. Cel mai probabil, măștile de protecție vor ajunge la elevii din Iași în cursul lunii februarie 2021, când va începe semestrul al doilea al anului școlar în curs.

Măști de protecție în școlile din Iași. Proiectul a trecut prin Consiliul Local

Consilierii locali din Iași au decis aprobarea proiectului în cadrul ședinței extraordinare. Cu toate acestea, unii aleși locali au cerut o serie de lămuriri cu privire la proiectul de hotărâre.

„Din datele pe care le avem la dispoziție, se pare că și echipamentele electronice, cele care au fost aprobate în mandatul anterior, au ajuns în unitățile de învățământ. Începând chiar de astăzi (11 ianuarie 2021), toți elevii înscriși în unitățile de învățământ din municipiul Iași beneficiază de echipamente electronice moderne”, a susținut Florentin Traian Ciubotaru, consilier local PNL.

Un alt ales local a atras atenția asupra calității măștilor de protecție în școlile din Iași.

„Trebuie să avem grijă mare la calitatea acestor măști. Am văzut mostre de măști care corespundeau calitativ, dar cred că e important ca aceste materiale să fie verificate permanent odată ce sosesc în școli. Am mai văzut situații în care mostrele erau foarte bune, iar marfa pierdea din calitate”, a precizat prof. dr. Călin Scripcaru, ales local PNL.

Măști speciale pentru elevii și profesorii din Iași. Reacția primarului Mihai Chirica

Măștile de protecție au fost verificate de autoritatea locală înainte ca acestea să fie distribuite către școlile din Iași.

„Noi nu am cerut mostre decât în momentul în care s-a depus oferta. Ceea ce ați văzut la comisii sunt produsele care au fost luate prin sondaj din pachetele trimise de furnizor. Sunt toate produsele furnizate, avem de-a face cu un producător român din Galați”, a menționat primarul Mihai Chirica.

Edilul a arătat și faptul că măștile respective sunt conforme cu cerințele actuale împotriva virusului SARS-COV2.

„Avem două categorii de măști. Este vorba de una de uz medical cu factor de protecție mai mare de 95, conform certificatelor de la Ministerul Sănătății. Măștile pentru copii au factor de protecție mai mare de 98, conform avizelor de la Ministerul Sănătății. Măștile vor fi gestionate de fiecare școală în parte în funcție de necesități. Fiecare școală va gestiona situația”, a adăugat primarul municipiului Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu