Titlurile zilei

Întâmplare stranie la Iași! Crucea unei femei decedate de doi ani a fost smulsă de la mormânt și așezată în locul în care se întâlnesc noaptea îndrăgostiții! O comunitate întreagă este șocată. Cine a făcut asta? – FOTO/VIDEO

Publicat: 11 nov. 2022
_____ Vizualizări 6 Comentarii
Întâmplare stranie la Iași Crucea unei femei decedate de doi ani a fost smulsă de la mormânt și așezată în locul în care se întâlnesc noaptea îndrăgostiții O comunitate întreagă este șocată. Cine a făcut asta - FOTOVIDEO
Glumă macabră sau răzbunare? Crucea unei femei, smulsă din cimitir

Situație halucinantă în comuna ieșeană Mogoșești. Crucea de pe mormântul unei femei care a decedat în urmă cu aproximativ doi ani a fost smulsă de o persoană necunoscută și apoi a fost înfiptă într-un câmp din apropiere, unde se întâlnesc adesea tinerii. Familia este revoltată și dorește ca vinovatul să plătească pentru fapta macabră. Sătenii vorbesc despre o răzbunare, însă o rudă de-a femeii căreia i-a fost profanat mormântul prezintă o altă poveste

Gestul de neînțeles al unui presupus sătean a șocat o comunitate întreagă. Crucea de la mormântul unei femei a ajuns în mod inexplicabil pe un câmp de la marginea comunei. Se pare că persoana decedată ar fi murit de cancer la vârsta de 73 de ani, lăsând în urmă doi copii și un soț pădurar. Toți membrii familiei au fost indignați de ceea s-a întâmplat în urmă cu două zile, când au aflat de la vecini că mormântul a fost profanat astfel. Mai mult, chiar și grilajul din cimitir a fost distrus, iar de clopotul din cimitir a fost prins un ghiveci în care se află un pet cu bere.

Glumă macabră sau răzbunare? Crucea unei femei, smulsă din cimitir

În urmă cu două zile, o cruce pe care era inscripționat numele „Maria Bădărău” a apărut din neant pe un câmp din zonă. La scurt timp s-a descoperit faptul că femeia al cărei nume era menționat pe cruce a decedat în urmă cu doi ani, murind de cancer, însă apariția crucii în mijlocul câmpului a rămas un mister.

Unii săteni au pus gestul pe seama unei răzbunări din partea unor dușmani de-ai familiei.

„Un gest foarte urât, cred că ar fi o răzbunare. Am auzit că familia asta are dușmani, chiar și mașina fiicei femeii a fost vandalizată sau ceva de genul, apoi a fost găsită lângă cimitir. Parcă făcuse și plângere la poliție, mă gândesc că ar fi aceiași oameni”, a declarat una dintre localnice.

În ciuda bârfelor, ruda femeii decedate a prezentat reporterilor BZI a altă poveste. Un consătean cu probleme psihice ar fi profanat mai multe morminte, nu doar pe al Mariei Bădărău.

„Povestea cu mașina e altceva, era vorba de un nepot, dar nu știu cum s-a terminat, lumea vorbește.

Am înțeles că această persoană a luat mai multe cruci și a rupt și niște grilaje din cimitir. E foarte rea lumea, mi-a trimis filmarea o vecină din sat. Am înțeles că această persoană se numește Costel Vulpe și că ar avea probleme psihice, l-ar fi văzut oamenii în cimitir de mai multe ori, trăgând de grilaje. Nu se poate discuta cu el că te bate, mi-e frică de el. Cică a fost internat la «Socola» ani întregi, oamenii nu mai au suflet. O să merg să iau crucea de acolo. Pe clopotul de la cimitir era prins un ghiveci în care se afla o sticlă de bere”, a declarat sub protecția anonimatului ruda femeii decedate.

Autoritățile nu fac nimic în acest caz

Chiar dacă profanarea mormintelor reprezintă o infracțiune contra libertății religioase şi respectului datorat persoanelor decedate, fiica femeii consideră că nimeni nu va face nimic în acest caz, oamenii rămânând cu indignarea în suflet.

„Ar trebui să ia la cunoștință doamna primar, dar nu interesează pe nimeni. Și acum doi ani ar fi profanat cimitirul celălalt și nu a luat nimeni măsuri, primar, poliție, nimic, nici pe preot nu cred că îl interesează. Nu merg la poliție pentru că nu vor lua nicio măsură, pe motiv că are probleme psihice și nu au ce să-i facă. Seara chiar ți-e frică pe stradă, dacă-l întâlnești.

Mă gândeam să merg la primărie, dar mi-aș pierde timpul. S-ar spune că se rezolvă, dar nu s-ar face nimic. Omul ăla are un frate, dar nu are ce să-i facă, nimeni nu face nimic”, a adăugat sub protecția anonimatului ruda femeii decedate.

Precizăm că reporterii BZI au încercat să ia legătura cu primarul comunei, însă apelul a fost respins, iar preotul parohiei de la Mogoșești nu a vrut să comenteze vizavi de crucea înfiptă în câmp.

Comentarii
  • Cum adica nu are ce sa-i faca? Pt ce ia salariu Politia, Politia locala? Nu conteaza ca are probleme psihice, exista penitenciar pt dilii astia care umbla pe drumuri, doar politia sa-si faca treaba. Asta si cu sor-sa au intrat si pe laStan parca in curte. A iesit omu cu paru la ei , a fugit dilimanu si a lasat-o pe sora-sa in urma. Alooo, Politia si restul care mancati bani publici implicati-va pana nu se ajunge la o tragedie. Mergeti dna la Polite sau trimiteti email direct la IPJ. Cu cat mai multe reclamatii cu atat mai bine, o sa-i puna la treaba pe puturosi

  • Chiar nu le este rusine celor din autoritatile locale ce iau bani frumosi pe spatele contribuabililor?Sa inteleg ca ,doar daca acea persoana face un omor poate fi dus la un sanatoriu sau spital de boli psihice cu regim inchis?Aste se asteapta de la autoritatile locale?

  • Pai dacă avea permis,sărea Nechiță pe el,așa îi e frică de un chistoc de om care are 1 m și o speranță.
    Preoții umblă doar după banii prin sat și Primăria se face că plouă.

Adauga un comentariu