Local

Interlopul care a ordonat un asasinat cu bombă ca-n filme a ajuns să se plângă de un lucru banal! Își caută dreptatea din pușcărie chiar și la CEDO! (Exclusiv)

Publicat: 16 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Interlopul care a ordonat un asasinat cu bombă ca-n filme a ajuns să se plângă de un lucru banal Își caută dreptatea din pușcărie chiar și la CEDO Exclusiv
Ioan Dumitru Mironescu

Statul Român a fost acționat în judecată de către un membru marcant al lumii interlope din zona Moldovei. Ioan Dumitru Mironescu, zis „Puiu”, cere despăgubiri la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Individul, condamnat definitiv la 15 ani de temniță, este nemulțumit pe motiv că nu ar fi fost lăsat să voteze în Penitenciarul Iași

O cerere formulată de un membru marcant al lumii interlope i-a lăsat mască pe judecători! Individul a chemat la bară Statul Român, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO)! Astfel, Ioan Dumitru Mironescu, zis „Puiu”, este nemulțumit pentru că i s-a interzis să voteze în Penitenciarul Iași!
„Puiu” Mironescu (47 de ani), originar din Piatra Neamț, le-a povestit magistraților europeni că, pe 5 februarie 2016, a fost condamnat definitiv la 15 ani de temniță. De asemenea, interlopul a relatat că, prin sentință, nu i-a fost interzis dreptul de a vota. În februarie 2016, individul a început executarea pedepsei, el fiind încarcerat în penitenciarele din Iași, Vaslui și Găești. Fiecare dintre aceste închisori aparțin unor birouri electorale diferite.

A cerut schimbarea de domiciliu, din București, în Neamț

Reprezentanții Guvernului României au susținut că, în noiembrie 2016, Ioan Dumitru Mironescu a cerut schimbarea domiciliului său, din București, în Piatra Neamț. Acesta ar fi depus la dosar un act prin care arăta că un proprietar de imobil din Piatra Neamț îi permite să locuiască acolo. Pe 9 decembrie 2016, autoritățile i-au emis lui „Puiu” Mironescu o altă carte de identitate, pentru noua lui adresă.

„Pe 11 decembrie 2016, în timp ce mă aflam în Penitenciarul Iași, nu mi s-a permis să votez la alegerile organizate atunci, pe motiv că nu mă aflam pe teritoriul biroului electoral de care aș fi aparținut. Pe 12 decembrie 2016 am făcut o plângere la judecătorul delegat deoarece mi-a fost încălcat dreptul de a vota. Pe 21 decembrie 2016, plângerea mea a fost înaintată procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași. Pe 8 mai 2017, Parchetul a închis dosarul, pe motiv că în cauză nu a fost comisă vreo infracțiune”, a precizat Ioan Dumitru Mironescu în cererea înaintată la CEDO.

Ce spune legea referitor la alegerile parlamentare

Membrul lumii interlope a adăugat că a formulat o plângere privind decizia procurorilor ieșeni. Pe 23 noiembrie 2017, Curtea de Apel Iași a respins plângerea împotriva ordonanței procurorului formulată de Ioan Dumitru Mironescu.

Potrivit Legii 208/2015, privind alegerile pentru Senat și Camera Deputaților, la acest gen de alegeri sunt organizate mai multe birouri electorale, în total fiind vorba despre 43 astfel de instituții. Conform prevederilor legale, o persoană poate cere să voteze în cadrul altei circumscripții, dar cu cel puțin 45 de zile înainte de organizarea alegerilor. De asemenea, președintele Biroului Electoral Județean trebuie să înregistreze aceste solicitări pe o listă suplimentară de electori. Pe de altă parte, magistrații europeni au constatat că, pe 21 octombrie 2016, Biroul Electoral Central a decis că deținuții cărora nu li s-a interzis acest lucru pot vota în locul în care sunt încarcerați. Acum, judecătorii de la CEDO au întrebat autoritățile din România dacă există vreo încălcare a dreptului de vota în acest caz. Urmează ca Guvernul României să răspundă la această întrebare în ceea ce îl privește pe „Puiu” Mironescu.

„Puiu” Mironescu, pedepsit de judecători după un incident grav

Oamenii legii au afirmat că „Puiu” Mironescu, membru marcant al lumii interlope din zona Moldovei, ar fi plătit în ianuarie 2013 două persoane pentru a pune o bombă artizanală sub mașina fraților Mararu, alți interlopi, cu care intrase în conflict.
În februarie 2016, Ioan Dumitru Mironescu a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare, pentru acte de terorism, în dosarul în care a fost acuzat ca a pus la cale tentativa de asasinare a lui Bogdan Mararu, prin plasarea unui dispozitiv exploziv sub mașina acestuia, parcată în apropierea locuinței sale din Piatra Neamț.

Adauga un comentariu