Cancan ultimă oră

Interlopul Ioan Clămparu susține că i-au fost încălcate drepturile în închisoare! Acesta a primit 30 de ani în spatele gratiilor

Publicat: 31 iul. 2021
Ion Clămparu a fost condamnat la o sentință de 30 de ani de închisoare

Temutul interlop Ioan Clămparu susține faptul că i-au fost încălcate drepturile în spatele gratiilor. Acesta a fost condamnat la o sentință de 30 de ani de închisoare, la care s-ar fi adăugat o amendă în valoare de 50.000 de lei, în urmă cu câțiva ani. În anul 2017, se cerea contopirea pedepselor primite în România, Spania și Italia.

Ioan Clămparu, care este considerat cel mai periculos interlop din țară, susține faptul că i-ar fi fost încălcate drepturile în spatele gratiilor, în Penitenciarul Aiud. Decizia pe care bărbatul a contestat-o a fost dată de judecătorul delegat la începutul anului. Însă, după acest episod, Ioan Clămparu, zis și ”Cap de porc”, a dechis proces după câteva luni. Apoi, Penitenciarul Aiud a deschis un proces, contestând decizia judecătorului. Instanția a luat decizia să respingă ambele cereri.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de condamnatul Clămparu Ioan, deţinut în Penitenciarul Aiud, împotriva Încheierii nr. 23/18.01.2021, emisă în ds. nr. 487/2020 de judecătorul de supraveghere a privării de libertate din cadrul Penitenciarului Aiud. Menţine ca legală şi temeinică încheierea atacată. Obligă contestatorul la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, în cuantum de 200 de lei. Definitivă”, este verdictul dat în dosarul deschis de Ioan Clămparu.

„Respinge contestaţia Penitenciarului Aiud formulată împotriva încheierii nr. 114/2021 a judecătorului delegat cu supravegherea privării de libertate de la Penitenciarul Aiud privind pe deţinutul Clămparu Ioan, aflat în Penitenciarul Aiud. Definitivă”, au decis judecătorii, în dosarul deschis de angajații Penitenciarului Aiud.

Bărbatul a fost condamnat la o sentință de zeci de ani

Temutul interlop Ioan Clămparu a fost condamnat la sentința de 30 de ani de închisoare în Spania pentru proxenetism, fiind pedeapsa maximă solicitată de procurori. Atunci, decizia a fost atacată și obținuse o pedeapsă cu zece ani mai mică. De asemenea, avea și o condamnare în România, de 13 ani, pentru fapte similare. Bărbatul a fost condamnat pentru constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi întreruperea cursului sarcinii. De asemenea, în anul 2008, bărbatul mai primise o condamnare de la o instanță din Milano de 18 ani de închisoare.

Cunoscut și drept ”Ioan de la Madrid„, interlopul a avut parte de o ”răfuială” în spatele gratiilor. În urmă cu câțiva ani, bărbatul a dat în judecată doi foști colegi de celulă, după ce acesta a fost jefuit de ei. Acestuia i-au fost furate hainele. Incidentul ar fi avut loc la Penitenciarul Rahova, unde fusese adus la momentul respectiv pentru a fi mai aproape de Capitală, deoarece trebuia să fie audiat de autorități.

 

Adauga un comentariu