Local

Intervenție extremă a pompierilor de la ISU Iași. Un depozit a fost incendiat intenționat

Publicat: 05 mai 2020

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au intervenit la finalul săptămânii trecute, în mai multe misiuni în localitățile din județ. Pompierii de la ISU Iași au intervenit în zona municipiului Pașcani la un incendiu ce a cuprins un depozit de furaje. Raportul a arătat că focul a fost pus intenționat

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au intervenit în cursul nopții de 4 mai în apropierea municipiului Pașcani la un incendiu ce a cuprins un depozit de furaje. Depozitul situat în localitatea Ciohorăni a fost cuprins de flăcări instantaneu. Raportul pompierilor ajunși la fața locului a arătat că focul a fost pus intenționat, fiind folosită o sursă intenționată de aprindere. În incendiu au ars aproximativ o tonă de plante furajere și un metru cub de lemne de foc. Intervenția pompierilor de la ISU Iași de la Ciohorăni nu a fost și singura în această perioadă.

„Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în comuna Alexandru Ioan Cuza, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Au ars aproximativ trei hectare de vegetație. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise. Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în
comuna Tomești, localitatea Chicerea, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Au ars aproximativ două hectare de vegetație. Și în acest caz, cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise”, au menționat reprezentanții ISU Iași.

ISU Iași, prezent la alertă de contaminare

Pompierii din cadrul Inspectoratului Iași au intervenit și în orașul Hârlău, la un apartament în care se simțea miros de vapori de diluant. Echipajul ajuns la fața locului a scos un recipient de vopsea care se afla într-o încăpere amplasată la parterul blocului. De asemenea, angajații Inspectoratului au intervenit în zona Dancu, comuna Holboca, pentru deblocarea ușii unui apartament. În plus, pompierii au intervenit în municipiul Iași la un accident rutier, în urma căruia a rezultat o victimă conștientă. După ce a fost asistată medical de către un echipaj de prim- ajutor, persoana a refuzat transportul la spital. La finalul săptămânii trecute, pompierii din cadrul ISU Iași au intervenit în municipiu pentru transportul unei persoane supraponderale. Totodată, în aceste zile, echipajele SMURD au intervenit la 91 de cazuri medicale.

Adauga un comentariu