Local

Intervenție în forță, la sediul DGASPC Iași! Un tată a amenințat că va arunca în aer clădirea! De unde a izbucnit scandalul!

Publicat: 01 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Intervenție în forță la sediul DGASPC Iași Un tată a amenințat că va arunca în aer clădirea De unde a izbucnit scandalul
Alertă cu bombă, la sediul DGASPC Iași

Un bărbat a amenințat ieri că va arunca în aer sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași. Andrei P., ieșeanul care a lansat amenințarea, este tatăl unui minor ce se află în asistență maternală. Bărbatul nu este la prima abatere și este cunoscut ca o persoană recalcitrantă. În urmă cu aproximativ doi ani, acesta a spart mai multe geamuri din sediul DGASPC Iași

Intervenție în forță, ieri, 30 iunie 2021, la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Iași, după ce tatăl unui minor aflat în asistență maternală a amenințat că va pune o bombă în clădire.
Astfel, potrivit autorităților, ieri-dimineață, în jurul orei 9:00, Andrei P., cunoscut ca o persoană violentă, a sunat și a anunțat că va pune o bombă în clădirea DGASPC Iași. În urmă cu aproximativ 2 ani, ieșeanul a fost implicat într-un scandal similar. Bărbatul a spart atunci mai multe geamuri din sediul DGASPC Iași și a amenințat personalul. Acesta este din municipiul Iași. După apelul în care individul amenința că va aduce o bombă în sediul DGASPC, a fost anunțată Poliția pentru a asigura zona și personalul ce se afla în clădire. Toată lumea a fost evacuată, iar, la fața locului, au ajuns un echipaj al brigăzii antiteroriste, polițiști și jandarmi.

„Asistenta socială de caz a primit un apel în care era amenințată. Tatăl unui copil care este în asistență maternală a sunat, a făcut scandal și ne-a amenințat. El nu este la prima ieșire de acest gen! În urmă cu doi ani, el a spart ușa de la centru. A dat cu pumnul într-un geam și s-a rănit. Atunci a fugit și a amenințat, la fel, că se va întoarce cu o bombă. Pentru siguranța tuturor, au fost sesizate instituțiile abilitate”, a declarat ieri Tiberiu Bantaș, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iași.

O altă alertă cu bombă, la un hotel din Iași

Pompierii ieșeni au intervenit pe 6 martie 2021 la Hotelul „Unirea”, unde a fost anunțată plasarea unei bombe. Pompierii, brigada antiteroristă, polițiștii, dar și echipaje de prim-ajutor au fost prezente la fața locului. Oamenii legii au demarat o operațiune amplă și au efectuat controale în unitatea de cazare.
Atunci, reporterii „BZI” au încercat să afle cine a fost cel care a băgat în sperieți un hotel întreg. Surse din cadrul anchetei au precizat că apelul a fost efectuat dintr-un alt județ, nu din Iași. Astfel, apelul a fost efectuat din județul Suceava, mai precis din localitatea Câmpulung Moldovenesc.

Polițiștii din Iași, în colaborare cu cei din Suceava, au reușit să ajungă la proprietarul telefonului de pe care a fost efectuat apelul. Din câte se pare, era vorba despre un individ care a împrumutat telefonul unei alte persoane pentru a efectua acel apel. Proprietarul telefonului le-a spus polițiștilor suceveni că nu a știut că persoana care i-a cerut ajutorul va efectua un apel la 112 pentru a anunța că, într-un hotel din Iași, ar fi plasată o bombă. Polițiștii trebuie să stăbilească cine se face vinovat și cine trebuie tras la răspundere. De remarcat este faptul că o glumă proastă a blocat foarte multe echipaje de intervenție. Dacă va fi găsit vinovat, cel care a efectuat apelul ar putea fi amendat.

Adauga un comentariu