Local

Intervenții extreme în mai multe localități din județ. Casă mistuită de flăcări la marginea Iașului

Publicat: 13 feb. 2020

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași au intervenit în mai multe localități din județ în ultimele zile. Pompierii ieșeni au fost nevoiți să intervină și în municipiu după vântul puternic ce a cuprins orașul în data de 11 februarie

În ultimele două zile, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au fost solicitați să intervină în mai multe situații în localitățile din județ la diverse intervenții. O bună parte din acestea au vizat intervenții pentru stingerea incendiilor.

„În data de 11 februarie, Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea Gănești, comuna Ion Neculce, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje. Au ars aproximativ 20 de tone de furaje, baloți de lucernă. S-au degradat alte 20 de tone de furaje. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise. În data de 11 februarie, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Proselnici, comuna Miroslava, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. A ars funinginea depusă pe pereții interiori ai coșului de fum. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat de funingine”, au arătat reprezentanții ISU Iași.

Vântul a făcut ravagii

Codul portocaliu de vânt din seara de 11 februarie a făcut o serie de pagube în județ. Angajații ISU au intervenit în mai multe situații pentru a degaja crengi căzute pe șosea, dar și un acoperiș smuls de vânt.

„Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, pe strada I.D. Pastia, la un acoperiș smuls de vânt, care a avariat rețeaua de distribuție a energiei electrice din zonă. În urma evenimentului, acoperișul locuinței a fost avariat pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați, iar un autoturism parcat în curte a fost avariat. La o locuință aflată pe aceeași stradă, au fost avariați aproximativ trei metri liniari din poarta de fier forjat, cinci metri pătrați de fațadă a locuinței și 1,5 metri pătrați de învelitoare din tablă, ca urmare a prăbușirii stâlpului rețelei de distribuție a energiei electrice”, au menționat reprezentanții ISU Iași.

Și Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiu, pe strada Elena Doamna, pentru degajarea unui arbore căzut pe carosabil. Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiu, pe strada Sarmisegetusa, pentru degajarea a cinci metri pătrați de izolație din polistiren de la nivelul etajelor 8 și 9 ale blocului. Materialul degajat prezenta un pericol pentru pietoni și autoturismele din zona intervenției.

„Detașamentul 2 de Pompieri Iași a fost solicitat să intervină pe drumul județean DJ 248, pe raza comunei Scânteia, pentru degajarea unui arbore căzut pe carosabil, care bloca un sens de circulație și punea în pericol siguranța participanților la trafic. În momentul ajungerii echipajului la locul evenimentului, arborele fusese degajat de pe carosabil de către Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Scânteia și echipaje ale Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași. De asemenea, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiu, Bulevardul Carol I, pentru degajarea unei crengi căzute pe un gard și un autoturism”, au mai transmis reprezentanții ISU Iași.loading...

Adauga un comentariu