Local

Invazie de șobolani și țânțari în municipiul Iași! Dezinsecția și deratizarea se lasă așteptate prin cartiere – FOTO

Publicat: 26 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Invazie de șobolani și țânțari în municipiul Iași Dezinsecția și deratizarea se lasă așteptate prin cartiere - FOTO
Dezinsecția și deratizarea din Iași se lasă așteptate de zile bune, orașul fiind invadat de șobolani și țânțari

Municipiul Iași a ajuns să fie invadat de rozătoare și de insecte. Din cauza umidității excesive, dar și pentru că autoritatea locală nu s-a ocupat de dezinsecție și deratizare, situația pare scăpată de sub control. Imaginile alăturate, cu șobolanii din oraș, dar și cu roiurile de țânțari sunt mai mult decât sugestive

Situație de groază în municipiul Iași. De câteva zile, după ploile abundente, dar și din cauza umidității excesive, cartierele orașului au fost invadate de roiuri de insecte. În plus, a fost semnalată și apariția unor rozătoare, spre disperarea locuitorilor orașului. De altfel, oamenii au surprins rozătoare în unele zone din municipiu, rozătoare care au ajuns să-și facă veacul pe lângă ghenele de gunoi. În ciuda unor proiecte de modernizare a sistemului de salubritate, în oraș continuă să fie zone în care sunt focare de infecție și care favorizează aparița rozătoarelor. În plus, nici programul de dezinsecție și deratizare nu s-a dovedit a fi eficient după cum au sperat autoritățile ieșene.

Invazie de rozătoare în municipiul Iași. Un milion de lei pentru a scăpa de probleme

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, ar trebui să se aplece mai atent asupra acestei chestiuni, pentru ca programul de dezinsecție și deratizare să fie mult mai eficient. Șobolanii au ajuns să fie tot mai prezenți în oraș, nu doar în zonele mărginașe, ci chiar și în centrul municipiului Iași. Acțiunile de dezinsecție și deratizare din Iași sunt derulate de asocierea SC Wasval SRL (lider al asocierii) – SC Mior SRL – SC Expert 3D SRL. Cele 3 firme par însă depășite de situație, problemele fiind însă de la an la an similare. Conform programării, pe 1 iulie ar urma să aibă loc o nouă dezinsecție pe străzile din municipiul Iași. Contractul pentru operațiunile care vor fi efectuate în acest an are o valoare de 1.015.600 lei, cu TVA. Suprafața pe care se va acționa este de 6.009,26 hectare.

Roiuri de țântari în cartierul Metalurgie din Iași

În plus, din cuza precipitațiilor din ultimele zile, municipiul Iași a ajuns să se confrunte cu o invazie de țânțari. Zilele trecute, în zona Metalurgiei, trecătorii au rămas șocați după ce au văzut mii de țânțari deasupra unui bloc. Pentru că anul acesta operațiunile de dezinsecție au început cu întârziere, situația pare că a scăpat de sub control. Locuitorii din zonă au rămas șocați și au fost nevoiți să intre mai devreme în propriile locuințe din cauza insectelor sâcâitoare.

„La cât a plouat, era de așteptat când se încălzește să se întâmple asta”, a spus un ieșean din zonă.

Altul a arătat că problemele au apărut și din cauza gunoaielor.

„De la ploaie au ieșit atâtea și mai ales de la ghenele de gunoi. Sperăm să se rezolve repede”, a spus alt ieșean din zonă.

Adauga un comentariu